Gündoğdu Mahallesi Filizer Sokak'ta bulunan 5 katlı apartmanın çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Cuma namazından çıkan cemaat, yangını fark edince durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın uzun uğraşlar neticesinde söndürüldü. Apartman sakinleri ise panikle kendilerini sokağa atarak yanan evlerini korkulu bakışlarla seyretti.
Öte yandan yangına müdahale etmek için çatıya çıkmak isteyen bir itfaiye erinin üzerine çatıdan yanan odun parçası düştü. Bunun üzerine itfaiye eri, üzerine düşen odun parçalarını silkeleyerek apartmanın merdivenlerinden aşağıya indi.
Olayı anlatan mahalle sakinleri, camiden çıktıktan sonra yangını fark ettiklerini ve durumu hemen itfaiye ekiplerine haber verdiklerini anlatarak, itfaiye ekiplerinin yangına geç müdahale ettiğini öne sürdüler.

YANGINA ZAMANINDA MÜDAHALE ETTİK
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ergün Peker ise, yangının söndürüldüğünü ve soğutma çalışmaları yapıldığını söyledi. Yangına geç müdahale edildiği iddialarına da yanıt veren Peker, 'Yangına zamanında müdahale ettik. Bizim bütün kayıtlar bilgisayar ortamında tutulmaktadır. Gelen ihbar, aracın ne zaman yangın yerine ulaştığı kayıtlıdır. Biz de her şey kayıt altındadır. Geç gelme durumu yoktur' dedi.

ÇATILARA YANICI MADDE KOYMAYALIM
Peker, çatı yangınlarına karşı vatandaşları da uyararak, şöyle devam etti:
'Bu bir çatı yangınıdır. Çatıların arası yanıcı madde dolu. Bunlar maalesef bizi zorluyor. Ama şuanda tamamen söndürüldü ve soğutma çalışmaları yapılıyor. Yani çatılarımız çok önemli. Çatılarımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Çatılarımızı temiz tutacağız, yanıcı madde koymayacağız.' Yangın sebebi ile binanın içinde maddi hasar meydana gelirken, çıkış sebebi ise araştırılıyor.

Yangın Kartal ailesini perişan etti

Yangın, alt kattaki Kartal ailesinin oturduğu evi kullanılamaz hale getirdi.
Gündoğdu Mahallesi Filizer Sokak'ta bulunan Fatih Sitesi'nde bacadan çıktığı tahmin edilen yangın, sitenin kapıcısı olarak çalışan ve apartmanın 5. katında oturan Levent Kartal, eşi Suna Kartal (40) ile çocukları Davut Kartal (17) ve Uğur Kartal'ın (12) evlerinin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu.
Yangının çıktığını duman kokusundan fark ettiğini söyleyen Levent Kartal, çatı kapısını açtığında yangını gördüğünü ve o an evde bulunan iki oğlunu çıkartmak istediğini ifade etti. Olay anını anlatan Kartal, ''Çocuklarım yangının farkında değillerdi. Hemen bina dışına çıkmalarını sağladım. Daha sonra alevlere müdahale etmek için binadaki yangın tüpü getirmeye çalıştığım sırada itfaiye ekipleri geldi. Yapılan müdahale sonucu alevler söndürüldü. Ancak benim evimdeki bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi. Hanımım ve 2 çocuğumla birlikte perişan olduk. Şimdi ne yapacağız bilemiyorum'' diye konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı.
Mahalle sakinleri ise, Kartal ailesinin yaşadığı bu mağduriyetin üzerine seferber olacaklarını ve aileye sahip çıkacaklarını belirttiler.
Öte yandan itfaiye ekiplerinin uzun süren söndürme çalışmaları sırasında olay yerine gelen Kızılay ekipleri, Kartal ailesine ve çevrede bulunarak dumandan etkilenen vatandaşlara su ve yiyecek dağıttı.

Editör: TE Bilisim