CHP'nin parti binasında gerçekleşen pazar toplantısı, partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya CHP'nin il eski başkanlarından Sinan Özkar, Rabia Akman, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü de katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, Eskişehir adayları için önümüzdeki hafta Pazar günü tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini açıkladı. Parti Meclisi tarafından açıklanan belediye başkan adaylarının isimlerini sıralayan Adar, 'Alpu Belediye Başkanı Adayı - Gürbüz Güller, Çifteler Belediye Başkanı Adayı - Zehra Konakçı, İnönü Belediye Başkanı Adayı - İsmail Karaköse, Mihalıççık Belediye Başkanı Adayı - Haydar Çorum, Seyitgazi Belediye Başkanı Adayı - Uğur Tepe, Sivrihisar Belediye Başkanı Adayı - Habil Dökmeci' dedi.

ACELECİ DAVRANIYORLAR
İYİ Parti ile süren ittifak görüşmelerini değerlendiren Adar, ittifak görüşmelerinin Genel Merkezler düzeyinde yürütüldüğünü belirterek, İYİ Parti'nin '4 ilçede güç birliğine varıldı. İYİ Parti'nin adayları ile seçime girilecek' açıklamasına ilişkin ise 'Bu konuda İYİ Parti'deki arkadaşlarımız biraz aceleci davranıyorlar' diye konuştu. Sandıklarda görev alacak partililere önümüzdeki günlerde eğitim çalışması vereceklerini duyuran Adar, partilerden çalışmalara katkı vermelerini talep etti.

ZEHİR SANTRALİNİ DURDURUN
'Ücretli poşet' uygulamasına ilişkin konuşan Milletvekili Utku Çakırözer, 'Çevrecilik sadece poşeti 25 kuruş yapmakla olmuyor. Çevreci olduğunuzu göstermek istiyorsanız yapılması planlanan kömürlü termik santrali iptal edin. Bu şehir iki yıldır termik santrale karşı bir mücadele veriyor. Sadece bu şehir de değil. Trakya veriyor, Karadeniz veriyor, Ege veriyor… Sadece poşeti 25 kuruş yapmakla çevreci olunmuyor. Asıl çevrecilik; gerçekten çevreye zararı ispat edilmiş bu zehir santrallerine 'dur' demekle oluyor. Kaç kere Eskişehir'in dört bir yanında 'Bu zehir santrali durdurdun', 'Bu ihaleden vazgeçin' dedik. 5 kere ertelendi, artık iptal edin diyoruz, duyan yok. Gerçekten samimi şekilde bu ülkenin ovasına, bu şehrin havasına, suyuna, toprağına bizlerin sağlığına zarar vereceği bilinen termik santralden vazgeçin. Bunu defalarca söylememize rağmen bu rant lobisini aşamıyoruz. Aşacağız. Trakya'da oldu. Çerkezköy iptal edildi' ifadelerini kullandı.

31 MART BAŞLANGIÇ
Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Bütün AK Partili belediyeler şehirlere ihanet etmeye devam ediyor. Çaresizler arkadaşlar. Bu çaresizliklerinin göstergesi olarak da 25 yıl öncesinin doğru olmayan hikayelerine dönüp sarılıyorlar. 25 yıl öncesinden medet umuyorlar. Eskişehir'in şu anki durumuna tek bir cümle edemiyorlar. Bu şehrin alt yapısını başlatan rahmetli belediye başkanımız Selami Vardar'ın resmini kullanarak, sudan yüzlerce insan öldü yalanına sarılıyorlar. Çünkü bu denli çaresizler. Ne yapacaklarını şaşırmışlar. Algı operasyonu yürütmeye çalışıyorlar. Çünkü denizin bittiği yerdeler. Ekonomiyi, adaleti, hukuku bitirmenin yanı sıra ne yazık ki şehirleri de bitirdiler. 'Gönül belediyeciliği' diyorlar ama gönüllerde değil artık onlar. onları hiçbir şey kurtaramayacak. Yerel seçimle geldiler, yerel seçimlerle göndereceğiz bunları. 31 Mart başlangıç olacak. Bizim olan belediyelere sahip çıkacağız' diye konuştu. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim