Olay sabah saat 08.00 sıralarında Beylikova-İkipınar yol ayrımında yaşandı. İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce gerçekleştirilen yol uygulaması sırasında, H.D. yönetimindeki 26 ABK 839 plakalı araç ekiplerin 'dur' ikazına uymayarak kaçtı.
ARAÇ DURDURULDU
Jandarma ekiplerinin takibi sonucu, şüpheli araç İkipınar-Kaymaz yol ayrımında durduruldu. Şüpheli H.D. ve yanında yolcu olarak bulunan R.S.E'nin üzerlerinde ve araçta yapılan aramada; 43 gram metamfetamin ve içmede kullanılan pipet malzemesi, 1 gram eroin, 1 adet kuru sıkıdan bozma 9 milimetre tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör, 10 adet 9 milimetre mermi, 1 adet kasatura, 1 adet sustalı bıçak ve çok sayıda uyuşturucu satışında kullanmak üzere pipet ele geçirildi.
EVİ DE ARANDI
KOM Şube Müdürlüğü narkotik köpeği ile araçta yapılan detaylı aramalarda ise powerbank içerisine gizlenmiş vaziyette 1'er gramlık 5 adet pipet içinde satışa hazırlanmış 5 gram metamfetamin ve 2 gram esrar maddesi de bulundu. Ayrıca jandarma ekiplerinin şüpheli H.D'ye ait iki ikametgahta yapılan aramada da 1 adet kuru sıkı tabanca, 21 adet kuru sıkı tabanca fişeği ve 12 adet 9 milimetre tabanca fişeği elde edildi. Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan biri kadın 2 şüphelinin İl Jandarma Komutanlığındaki sorgularının devam ettiği öğrenildi. İHA
Kent merkezi dışında kalan ilçelerde ve bağlı mahallelerinde ilgili kurumlarca yıllarca ihmal edilmiş alt yapı ve üst yapı sorunları, Büyükşehir Belediyesi tarafından giderilmeye devam ediyor. ESKİ ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar ile Seyitgazi'nin Cevizli Mahallesinde ihtiyacı karşılamayan su deposunu iptal ederek mahalleye yeni bir su deposu kazandırdı.
SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
Çalışmanın çok daha önce tamamlanabileceğini ifade eden Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe geçmiş dönem Seyitgazi Belediyesi'nin mülkiyet konusunda sorun çıkarması nedeniyle hizmetin geciktiğini belirtti. Cevizlililere söz verdikleri gibi depo sorununu ortak akıl ile çözdüklerini ifade eden Tepe 'Geçmiş dönemde ESKİ'nin tüm girişimlerine rağmen maalesef vatandaşlarımızın sağlıklı suya erişimi konusunda ilgili yönetim zorluklar çıkarmış. Biz seçim döneminde de söz verdiğimiz gibi göreve geldiğimiz gibi ESKİ ile bu çalışmanın sonlandırılması için iletişime geçtik. Biz üzerimize düşeni yaptık ESKİ ekipleri de büyük bir özveriyle çalışarak Cevizli Mahallemize yeni su deposunu kazandırdı' diye konuştu.
HİZMET TEŞEKKÜRÜ
Cevizli Mahalle Muhtarı Kerim Çavdar ise eski su deposunun atıl durumda olduğunu ve vatandaşların bu yüzden çok mağdur olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi ve Seyitgazi Belediyesi'nin ortak noktada buluşmasıyla mahalleye hizmet gelmeye başladığını ifade eden Çavdar, mahalleyi sağlıklı suya kavuşturan Yılmaz Büyükerşen'e, Uğur Tepe'ye ve ESKİ yetkililerine teşekkür etti. HM
Editör: TE Bilisim