Başa baş geçti
Potanın Şimşekleri maça Yunus Emre Sonsırma, Billy Baron, Berkay Candan, Josh Duncan ve Jeff Ayres ilk 5'i ile başladı. Hava topunu ayres alsa da Devler ilk sayıyı bulamadı. İlk sayıyı konuk ekipten Armand (3) kaydetti. Eskişehir Basket'te ise açılışı 3 sayılık atışla Duncan yaptı. Devamında Baron ve Duncan ile sayı üreten temsilcimiz son 4 dakikaya 13-9 önde gitti. Buğrahan Tuncer ve Kravtsov ile etkili olmaya devam eden Dev Adamlar periyodun son saniyelerinde geriye düşünce ilk çeyreği konuk ekip 24-25 önde tamamladı.

10 sayı farkla
İkinci periyodun başında Armand ve Orhan Haciyeva ile sayı bulan Antep, skoru 24-30'a getirdi. Fark 8'e gelince ise Eskişehir Basket koçu Josep Maria Berrocal mola aldı. Mola dönüşü Dorukhan Engindeniz skoru 26-32 yaptı. Özellikle Armand ve Haciyeva ile farkı koruyan Gaziantep ilk yarıyı 42-52 önde noktaladı.

Farkı erittik
Potanın Şimşekleri ikinci yarıya Yunus Emre Sonsırma, Billy Baron, Caner Erdeniz, Josh Duncan ve Kravtsov ilk 5'i ile başladı. Buğrahan, Kravtsov ve Caner'in çabalarıyla farkı çift hanelerden tek hanelere indiren Eskişehir Basket, Armand'ı da iyi savundu. Fark bir ara 4 sayıya kadar inerken, periyodu Antep ekibi 62-68 önde tamamladı.

Son saniyeler nefesleri kesti
Karşılaşmanın son periyodunda savunmada agresifleşen Eskişehir Basket, rakibin kolay sayı bulmasına engel oldu. Taraftarların da desteğini arkasına alan temsilcimiz, bitime 3 dakika 25 saniye kala Buğrahan'ın uzaklardan gönderdiği 3'lükle uzun bir aradan sonra 76-75 öne geçti. Son 49 saniyeye Antep ekibi 81-82 önde girdi. Carter topla yürüyünce bitime 32 saniye kala top Eskişehir Basket'e geçti. Billy Baron'un müthiş 3'lüğüyle Devler 15 saniye kala 84-82 öne geçti. Son saniyede Erolcan'ın 3'lüğüyle Antep ekibi maçı 84-85 kazandı.
Editör: TE Bilisim