Farkındalık yarattılar
Omerta Yelken Okulu'nda eğitim alan Eskişehirli kadın kaptanlardan oluşan yarış ekibi, Göcek Yat Kulübü'nün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Kadına Şiddete Karşı Yelken Açıyoruz' adıyla düzenlediği yarışlarda 17 tekne arasından 3'üncü olarak büyük bir başarı örneği sergileyen Eskişehir ekibi, 3'üncülük kupasına uzandı.

8 sporcu gururlandırdı
Omerta Yelken Okulu sahibi ve kaptanı Burhan Aydoğan, 'Neşe Öç, Zahide Tunç, Mehtap Güntut, Ayşegül Demir, Ayşen Aydın, Petek Ayşegül, Macide Tekin'den oluşan ve skipperliğini Elvin Arıkan'ın yaptığı kentimizin çalışan kadınlarının amatörce yarışarak başarı elde etmeleri gururlandırdı. Bu yarışa katılan 8 başarılı kadın sporcu kentimiz ve ülkemiz kadınlarına uygulanan psikolojik ve bedensel şiddete isyan ederek, denizin, doğanın, dalgaların ve rüzgarın sesiyle tepkilerini olumlu anlamda dile getirdiler, seslerini duyurmaya çalıştılar' dedi.

'Önemli bir başarı'
'Denizi olmayan kentimiz kadınlarının sahillerde yaşayan ve yelken yapan rakiplerine karşı yaptıkları mücadele sonucu rakiplerini geride bırakmaları yelken sporu ve denizcilik adına önemli bir başarıdır' diyen Aydoğan, 'Kadına şiddete vurgu yaparken kentimiz insanlarının denize olan tutkusu, doğa ile mücadele konusundaki çabaları kentimiz insanları için örnek teşkil etti. Omerta Yelken Okulu'nda eğitim alan Göcek, Marmaris, Bodrum ve İstanbul'da yarışlara katılan, başarılar elde eden erkek-kadın tüm sporcular Eskişehir'in modern, entelektüel ve ilerici karakterini yansıtmaktadır' dedi.

'Ekip çalışması'
Aydoğan, 'Yelken eğitimi alarak gezi yelkenciliği ya da müsabaka yelkenciliği yapan bireylerin kazanımları benzer spor dalında olduğu gibi ekip çalışması, problem çözme yeteneği, liderlik vasıfları gelişmektedir. Aslolan doğa ile yan yana birlikte, onun gücünden yararlanarak denizlerde seyir yapmayı, fırtınada rüzgarla dans etmeyi, güneşin ve rüzgarın tüm hallerini görerek, öğrenerek ona uyum göstermeyi ve bundan keyif almayı becerebiliriz. Bu seyahatlerde başka insanlarla tanışmak, diğer milletlerin kültürünü öğrenmek, onlarla dostluklar geliştirmek kısaca evrensel birey olmayı deneyimlemek bizim amaçlarımızdandır' dedi.
Editör: TE Bilisim