Emniyet Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, İl Emniyet Müdürürü Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Halil Kısalar, Ayhan Bodur, Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı Belediye Başkanlıkları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İş-Kur İl Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi, Eskişehir Barosu temsilcileri, Soroptimist Kulüp üyeleri, Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü 'Yalnız Değilsiniz' isimli projede görevli Komiser Yardımcısı Emine Günal ve kadın polis memurlarının katılımıyla, kadına yönelik şiddet konusunda 'Bilgi Değişim Toplantısı' düzenlendi.
İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, projenin amacı hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Müdür Şahin, son yıllarda artış gösteren kadına yönelik şiddet olayları ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü olarak etkin bir şekilde mücadele etmek için bu projenin hayata geçirildiğini söyledi. Şahin, şiddet mağduru kadınların tek sorununun şiddet olmadığı, bunun yanı sıra ekonomik, psikolojik ve hukuki yönden de desteğe ihtiyaçlarının olduğu, bu noktada diğer kurumalara da görevler düştüğünü dile getirdi.
Toplantıda katılımcı kurumlar kadın mağdurlar için yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler de verdi.
Toplantının en önemli maddelerinden biri olarak bilgi kirliliğini önlemek için iştirakçi kurumlar ile müşterek çalışma yaparak hem çalışanların hem de hizmet götürülenleri bilgilendirmek için broşür hazırlanması planlandı. Katılımcı kurum yetkilileri her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını, ayrıca kendi kurumları içinde de farklı çözüm arayışları için çalışmalar yapacaklarını, elde edilen çözümlerle ilgili iletişim halinde olacaklarını belirttiler.
Toplantıdan çıkan sonuçta, polisin aile içi şiddet mağduru kadınlara yönelik güvenlik hizmetinin dışında mağdur kadınların aynı zamanda hukuki yardım alması, iş imkanı oluşturulması, psikolojik ve maddi yardım sağlanması, için hep birlikte bir çalışma modeli ortaya koymak hedefleniyor. (İHA)

Editör: TE Bilisim