Türk Kütüphaneciler Derneği 'Herkes İçin Kütüphane Projesi'kapsamında, Kemal Tahir Kütüphanesi ve Kadın Aile Müdürlüğünün desteği ile 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yalnız Değilsiniz' konulu bir panel gerçekleştirdi.Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele, Eskişehirli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Av. Emre Genç'in moderatörlüğünü yaptığı panelinin konuşmacıları ise Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan Av. Fatma Girgin, Ankara Barosu Gelincik Merkezi Başkanı Av. Aslı Koçak Arıhan oldu.

ŞİDDET DÖNGÜNÜN KIRILMASI GEREKİYOR

Kadına yönelik şiddeti; fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik olarak 4 kategoride ele alan Av. Aslı Koçak Arıhan, 'Kadına yönelik şiddet, içinde yaşadığımız toplumda iliklerimize kadar hissettiğimiz bir konu. En kötüsü de zaman içinde kanıksadığımız bir duruma geldi' dedi. Arıhan, 'Herkesin hikayesi belli bir yerden sonra aynı. Şiddet döngüsünün kırılması lazım. Elbette evlilik kurumu önemli, ancak evlilik kurumu sadece kadının birçok şeye göğüs gererek sürdürmesi gereken bir kurum değil' diye konuştu.

DAVANIN SONUCUNU KADINLAR BELİRLİYOR
Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu'ndan Av. Fatma Girgin, 'Pratiklerimiz bize; mahkeme salonuna girdiğimizde kadına yönelik şiddet vakasının davasında çıkacak kararı o salondaki kadınların çokluğu ve kadın dayanışmasının belli ettiğini gösterdi' dedi. İnsan Hakları Derneği'nin hazırladığı rapora değinen Girgin, 'Bu rapora göre 6 yılda 4 bin kadın öldürülmüş. Ve bu oran artıyor. 2002'den günümüze kadar kadına yönelik şiddet vakaların yüzde bin 400 arttı' dedi. Sunumların ardından panelistler, panele katılan kadınların sorularını cevapladı. HM
Editör: TE Bilisim