Türk Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen üyesi 350 kişi gönüllü askerlik başvurusunda bulundu. Gönüllü askerlik için başvuranlar arasında kadınların yer alması dikkat çekti. Ellerinde Türk bayraklarıyla Akarbaşı Mahallesi'nde bulunan Askerlik Şube Başkanlığı önünde toplanan grup, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Askere uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıokunduktan sonra şehitler için dua edildi.

Grup adına konuşan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı, 'Yaşadığımız bu süreçte bir yandan polislerimiz diğer yandan Mehmetçiklerimiz artan ve azgınlaşan hain saldırıların kurbanı olmakta, her gün Anadolu'nun dört bir yanından ocaklarda yükselen feryatlar, acı, gözyaşı ve hüzün bağrımıza bir bıçak gibi saplanmaktadır. Ocaklara yangınlar düşüren terörü ve kalleşçe, adice evlatlarımızı katleden kirli ve kiralık terör çetesi PKK'yi lanetliyoruz' dedi.

'55 YAŞINDAYIM BENİ DE ASKERE ALIN'

Gönüllü askerlik başvurusu yapanların arasında 55 yaşındaki ev hanımı Nermin Çelik adlı bir vatandaşta vardı. Çelik, askere gitmek istediğini söyleyerek,'Her gün şehit haberi gelmekte. Artık uykularımız kaçtı. Bende askere gitmek istiyorum. Hiçbir şey yapamazsam bile askerinin alnını silerim, yarasını tedavi ederim' diye konuştu. Konuşmaların ardından toplanan dilekçeler Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman tarafından personel asteğmene takdim etti. Personel asteğmen sağduyu davranışlarından dolayı gruba teşekkür etti. Grup bir süre yürüdükten sonra dağıldı.(HM)

Editör: TE Bilisim