Kadın Dayanışma Merkezinin şiddetle mücadele merkezi olduğunu söyleyen Arduç, fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet mağdurlarına destek sunduklarını kaydetti. Arduç, 'kadınların diyetisyen, avukat, diş hekimi gibi ücretsiz yararlanabileceği imkanlarımız var. Kadınlar her konuda bize danışabilirler' dedi.

YOL HARİTASİ ÇİZİYORUZ

Kadın sığınma evine başvurmak isteyen kadın da bize geliyor diyen Arduç, 'örneğin kadın kömür yardımı ya da gıda yardımı istiyor. Biz onun kime, nereye başvuracağını söylüyoruz.Yani kurumsal yönlendirme yapıp, yol haritası çiziyoruz' şeklinde konuştu.

KADININ FARKINDALIĞI ARTMALI

Kadının farkındalığı arttıkça, ben varım dedikçe de şiddete uğrayabiliyor. İlkokul mezunu, üniversite mezunu, çalışan, çalışmayan fark etmiyor. Her kesimden kadın geliyor ve dayanışma içerisinde sorunları birlikte çözüyoruz. Yılda ortalama 1500 kadının başvurduğu merkezde halk oyunları, sağlıklı yaşam egzersizleri, kadın sağlığı eğitimi gibi programlar da var. Programlar kadınlarla yapılan anketler sonucunda onların taleplerine göre düzenlendi.. Ayrıca merkez, uçan süpürge, mor çatı, kadın cinayetlerini durduracağız platformu ile de ortak çalışmalar yürüttü.

25 KASIM FARKINDALIĞI ARTMALI

25 Kasımda çeşitli etkinliklere dahil olduklarını söyleyen Arduç sözlerine şöyle devam etti: 'Birleşmiş Milletlerin 25 Kasımda başlayıp 10 Aralık İnsan hakları gününe kadar devam edecek olan Turuncu Etkinliği destekliyoruz. Bu bir farkındalık yaratma üzerine düzenlenmiş etkinlik. İçinde ESPARK'ta fotoğraf sergisi, tiyatro gösterimleri var. Ayrıca kadın farkındalığını arttırmak adına paneller, toplantılar düzenleyeceğiz. Pedal çevirme etkinliğimiz var. Çarşamba pazarına gidip orada bir farkındalık yaratma çabası sergileyeceğiz. Yine üniversitelerde derslerden önce kadına karşı şiddeti önlemek adına metinler okunacak ve tramvaylarda mesajlar yayınlanacak.'

Editör: TE Bilisim