Tepebaşı Belediyesi'nin yerel üretime ve kadınlara verilen destekler kapsamında uygulamaya koyduğu ve haftanın iki günü Eskişehirliler ile buluşan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası için Özdilek Sanat Merkezi'nde resmi açılış töreni düzenlendi. Törene Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın yanı sıra CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Ömer Zeydan, Tepebaşı Kırsal Kalkınma Kurulu Yürütme Kurulu Başkanı Çetin Toraman, Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, Hoşnudiye Mahalle Muhtarı Figen Rençber, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.
BAŞKAN SESİMİZİ DUYDU
Törende kadın üreticiler adına konuşma yapan Saliha Çavuş, proje ile üretici kadınların özgüven kazandığını belirterek, 'Biz kadın arkadaşlarımız ile köylerimizde otururken, sürekli olarak ürünlerimizi nasıl pazarlayacağımızı düşünüyorduk. Sağ olsun Sayın Ahmet Ataç, bizlerin sesini duydu. Bizler zaten üreten ve yetiştiren hanımlardık; şimdi kazanan hanımlar da olduk ve çok mutluyuz. Her zaman erkeklerimizin arkasında dimdik manevi olarak dururken artık parasal olarak da duruyoruz. Kendimizi güvende hissediyoruz, ayaklarımızın üzerinde durmayı başardık, özgüvenimiz geldi' dedi. Hoşnudiye Mahalle Muhtarı Figen Rençber ise 'Bir kadın muhtar olarak her zaman kadınların desteklenmesinden yanayım. Hanımeli Sokak ile de kadınlarımıza büyük destekler verilmişti. Ahmet Başkanımızın kadınlarımıza verdiği değeri ve önemi, Eskişehir'de bilmeyen yoktur' diye konuştu.
TARIM İHMAL EDİLEMEZ
ETB Başkanı Ömer Zeydan ise tarımın ve tarıma verilen desteğin önemine vurgu yaparak, 'Bu güzel oluşumun mimarı Tepebaşı Belediyesi'ne, tarıma verdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Biz de kurum olarak ülkemizde tarımın önemine sürekli olarak dikkat çekiyoruz. Tüm dünyada, 'Tarımını ihmal eden, iflas eder' diye önemli bir söz var. Bu anlamda Tepebaşı Belediyesi'nin tarıma verdiği değer çok önemli. Burada üretici kadınlarımızın ürünleri değer kazanıyor' ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE'YE ÖRNEK
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ise üretici kadınlara verilen destekler hakkında bilgiler verirken, 'Bütün şehir yasası ile birlikte 50'ye yakın köyümüz, mahalle olarak bize bağlandı. Bizler buna çok sevindik çünkü ekip olarak tarımı seviyoruz ve öneminin farkındayız. Köylerimizin de hayvancılık ve tarım ile gelişebileceğini biliyoruz. Mahalle olan köylerimiz ile temasımız başladıktan sonra derhal Kırsal Kalkınma Müdürlüğü'nü kurduk. Ardından da Türkiye'de bir ilk olarak Kırsal Kalkınma Kurulu'nu Meclis kararı ile oluşturduk. Biz Tepebaşı Belediyesi olarak sıradan işler yapmayı sevmiyoruz. Baktığınızda işlerimizin Türkiye'ye örnek olacak ve ilk kez yapılan projeler olduğunu görüyorsunuz. Bugün burada Kadın Üretici Ürün Satış Noktası'nın ikinci merkezini açıyoruz. Katılımcı kadınlarımızın tamamının yüzünün güldüğünü görebilirsiniz çünkü emekleri değerleniyor, aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Bu uygulamaya katılan kadınlarımızın sayısını ve açıldığı noktaları artırmak istiyoruz. Kadınlarımızın kendi elleri ile ürettiği ürünleri satması kadar güzel bir şey olamaz. Kadınımızın baş tacı edilmesi gerektiğini açıkça ifade eden Büyük Atatürk'ün izinde olmaya devam edeceğiz. Kadınlarımız ile birlikte yükselen bir topluluk olmamız gerektiğine inanıyoruz' dedi.
Üretici pazarında, Kızılinler, Çukurhisar, Uludere, Sakintepe, Çalkara, Satılmışoğlu, Ertuğrulgazi, Cumhuriyet, Kozkayı, Keskin, Satılmışoğlu, Çamlıca, Batıkent, Emircioğlu, Sazova gibi mahallelerden yaklaşık 18 üretici kadın stant açtı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim