Bahçelievler Belde Evi ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan karma serginin açılışı Atilla Özer Karikatürlü Ev'de gerçekleştirildi. Açılışa Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Dekoratif boyama, kağıt rölyef ve takı yapımı branşlarında eğitim gören kursiyerler bir sezon boyunca ürettikleri ürünleri burada sergileme fırsatı yakaladı. Aynı zamanda ürünlerin satışının da yapıldığı serginin gelirinin İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrasına bağışlanacağı bildirildi. Anneler Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan açılış töreninde Başkan Ataç bir konuşma yaptı.

KÜLTÜR GELİŞİYOR
Belde Evleri'nin çok fazla ilgi gördüğünü kaydeden Ataç, 'Ne kadar çok kadına ulaşsak o kadar kadınımız bu işlerden yararlanmış olur. Geçen bir hesap yaptım. 2009'dan bu yana 120 bin kadınımız belde evlerinden hizmet almış ve orada bir takım etkinliklere katılmışlar. Artık belde evi değil de bizim kadınların evi haline geldi, bizim elimizden çıktı oralar. Ondan dolayı çok memnun oluyorum. Ne kadar kadın, ne kadar çok çocuk bu yaptığımız kurslardan geçerse o kadar Tepebaşı'nda kültür gelişiyor' dedi.

ÇAĞRI YAPTI
Eskişehirli kadınlara çağrıda bulunan Ataç, 'Gittiğim Belde Evleri'nde şunu söylerim; civarınızda katılmayanlar varsa onları da getirin görsünler. Burada ne kadar iyi şeylerin yapıldığını, insanların sosyalleştiğini görsünler, onlar da devam ederler. Ben buradan tekrar çağrı yapıyorum. Belde Evlerimizdeki bu etkinliklere katılsınlar. Herhangi bir ücreti yok. Gerçekten güzel vakit geçirirler. Ayrıca üretken olurlar ve dolayısıyla da aile bütçesine yararı olur bunun' ifadelerini kullandı. Sergi 10 Ocak Perşembe gününe kadar ziyarete açık olacak. HM
Editör: TE Bilisim