Sivrihisar'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Ankara'dan sonra ilk bakanlar kurulunun toplandığı Zaimağa Konağında başlayan etkinlikler, zafer yürüyüşü ile devam etti. Kutlama programına AK Parti Milletvekili Nabi Avcı, MHP Metin Nurullah Sazak, Sivrihisar Kaymakamı Alparslan Kılıç, Sivrihisar Hava Meydan Komutanı Ali İnci, Sivrihisar Belediye Bakanı Hamid Yüzügüllü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hükümet Meydanında yapılan kutlamalar Atatürk anıtına çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal arşı ile başladı.
NE KADAR ÖVÜNSEK AZ
Törende konuşan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü 'Ne mutlu ki bize, güzel Sivrihisar'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıl dönümünü birlik, beraberlik içerisinde gurur ve coşku ile kutluyoruz. Sivrihisar vatanı, milleti ve bayrağı için gerektiğinde malını, gerektiğinde canını feda eden kahramanlar diyarıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde başlatılan Kurtuluş Savaşında halkımız her türlü imkansızlığa rağmen vatan topraklarımız, bağımsızlığımız şanlı bayrağımız ve ezanlarımız uğruna varını yoğunu ortaya koymuş, işgale boyun eğmemiş, özgürlük için ölmeyi yeğlemiştir. Sivrihisar halkı Milli Mücadelenin birçok aşamasına tanıklık etmiş, bağımsızlığımızın kazanılmasında Anadolu insanının vatanperverliğini, din, vatan, millet ve bayrak sevgisini gayretleri ile ortaya koymuştur. Ecdadımızla ne kadar övünsek azdır' diye konuştu.
MUHTEŞEM KUTLAMA
Protokol konuşmalarının ardından öğrencilerin hazırladığı halk oyunları gösterileri ve mehteran takımının konseri ile kutlama programı sona erdi. Kutlamaların ardından restorasyonu tamamlanan Aziz Mahmud Hüdayi Cami'nin açılışı gerçekleştirildi. HM
Editör: TE Bilisim