Ajansın siyasi bir partinin hizmetlerinin yapıldığı bir araç olmadığını ifade eden Çuhadar, bunun siyasi partiler kanununa göre suç olduğunu vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin savcılarının bu açıklamayı itiraf kabul edip ajansın tüm işlemlerinin incelenmesi konusunda harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizdi. TDKB ile yapılan harcamalar ve çalışmalar hakkında bilgi vermek için dilekçe verdiklerini hatırlatan Çuhadar, sadece sanatçılar için 21 milyon lira harcandığını vurguladı.

Ünlü'nün yaptığı açıklamada '2004 yılından beri kente hizmet gelmediği belediyemizin hizmet yapmadığı fol yok yumurta yok' şeklindeki cümlesini hatırlatan Çuhadar, 'Eskişehir'imizin belediyecilik adına Türkiye ve Dünya'da örnek olduğunu görmek için arkasına bakması yeterli' şeklinde konuştu.

HANGİ BİLGİ BİRİKİMİNİZLE ÜSLUP SORUNU VAR DİYORSUNUZ

Ünlü'nün büyükşehir belediye başkanının üslubunda sorun olduğunu iddia ettiğini anımsatan Çuhadar, 'Türkiye'nin aydınlık yüzü, çağdaş, dünyada kabul görmüş büyükşehir belediye başkanına hangi bilgi birikiminizle üslup sorunu var diyerek nezaketsizlik gösteriyorsunuz?' diye eleştiride bulundu.

İlçelere, köylere hizmet gitmiyor şeklindeki iddialara da açıklık getiren Çuhadar, 'İlçelere, köylere, nahiyelere hizmet veren TC'nin birçok kurumlarını oy uğruna kapatacaksınız, kapatılan kurumların kullanılabilir makine ve tesisatlarını keyfi şekilde dağıtacaksınız ve borçları ve mezarlıklar CHP'li belediyelere dağıtıp sonra da hizmet gitmiyor edebiyatı yapacaksınız' şeklinde sert tepki gösterdi.

AKP EĞİTİMİ DAHA PROBLEMLİ HALE GETİRMİŞTİR

18. Olağanüstü Kurultayı ve yeni eğitim öğretim yılını değerlendiren Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, kurultayın birlik, dayanışma ve kardeşlik içerisinde geçtiğini ve herhangi bir tartışmaya meydan vermeden tamamlandığını vurguladı. 2014-2015 yeni eğitim öğretime başlayacak olan öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyen Çakıcıer, 'Çok sancılı eğitim-öğretim dönemi geçmesine rağmen yeni başlayacak olan öğretim yılı daha sancılı olacak. Eğitimin kalitesini arttırmak, eğitim problemlerini çözmek yerine AKP, eğitimi daha problemli daha çözünemez hale getirmiştir. Fakir halkın bütçesine daha fazla yük getirmenin yollarını bulmuştur' dedi.

İLK FIRSATTA TOPRAKLARIMIZI SATIŞA ÇIKARTTILAR

CHP Alpu İlçe Başkanı Halil İbrahim Aytöre pazar toplantısında yaptığı konuşmada Alpu Belediye Meclisi'nde AKP'li üyelerin oylarıyla 7-8 bin metrekarelik arazilerinin satışı yapılacağını belirterek 'Mecliste CHP'li üyeler ile bir DP'li üyelerin karşı çıkmalarına rağmen AKP'li meclis üyeleri bu arazilerinin satışına onay verdiler. Bizler bu verimli arazilerin satışında vatandaşın da izini alınması istedik, vatandaşların görüşlerini alalım dedik, ama dinlemediler. Seçim öncesi halkın malını sattırmayacaklarını söyleyenler ilk fırsatta topraklarımızı satışa çıkarıyorlar' diye konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim