Basın mensuplarına konuştu
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kurt, 'Bizim Eskişehirspor ile değil Eskişehirspor ve Eğitim Vakfı'yla yapmış olduğumuz bir protokol. Piyasanın belediye meclisine verdiği yetkiye göre 75'inci maddesi başkana bu tür vakıflar ve derneklerle işbirliği protokolü imzalamak yetkisi veriyor. Belediye meclisimiz bize oy birliğiyle bu yetkiyi verdi. Ben de o yetkiye dayalı olarak Eskişehirspor Eğitim Vakfı'yla bir protokol yaptım.'

Sayıştay raporu tartışılmaz
Bu protokolde Eskişehirspor Eğitim Vakfı'nın, bizim spor müdürlüğümüzün ve spor kulübümüzün yaz okulları, kış okulları, normal zamandaki eğitimler ve antrenör sporcu eğitimiyle ilgili desteği ve onun kendi mülkünde olan spor alanlarının bizim tarafımızdan bu amaçlarla kullanılabilmesi karşılığı olarak billboardların kullanım hakkını vakfa devrettik.
Sayıştay raporu tartışılamaz.

'Söz konusu değil'
Ama bu raporda şöyle diyor; 2017 yılında bir işlem yapılmamıştır. 2018'de her ne kadar bu tür işler yapılmış ise de 2017'de yapılmamıştır. Dolayısıyla bu Eskişehir Vakfı'na bir gelir aktarımı gibi değerlendiriliyor bizim tarafımızdan diyor. Yoksa bir zimmet, bir belediyeye kamu zararı tespiti söz konusu değil. 'Yani vakıf diyor ki size bu işleri doğru yaptı mı yapmadı mı bu konu şüphelerimiz var. Dolayısıyla 75'inci madde hükmünde bağdaşmıyor diyor.

'Protokol yasal'
Ama bizim yapmış olduğumuz protokolün yasal olduğunu ve buradan bize her hangi bir zimmet yahut kamu zararı tespiti niteliğinde olmadığını, önümüzdeki yıl biraz daha farklı protokollerle iş birlikleriyle işlemin devam ettirilmesi uygun olacağı gibi bir yorum yapıyorum ben. 'Herkes istediği yorumu yapabilir. Bu bir tespittir. Sonuçta rapor haline gelir mi gelmez mi onu Sayıştay bilir.

'Telaşlanacak bir şey yok'
Sayıştay bize bu konuyla ilgili kamu zararı vardır diye bir rapor vermedi. Dolayısıyla telaşlanacak bir şey yok. Hiç kimsenin de bizi kurtarma gibi bir görevle kendini görevlendirmesine gerek yok. Biz yaptığımız işin doğrusunun ne olduğunu biliyoruz. Yaptığımız işin arkasındayız.Eskişehirspor'un o dönemde yöneticisi kim olursa olsun, biz bunu Eskişehirspor Eğitim Vakfına verdik.

'Biz Eskişehirsporluyuz'
Şöyle demedik; yönetici filanca kişi, o zaman biz buna verelim falanca kişi olursa vermeyelim demedik. Dikkat ederseniz protokolü başkalarıyla görüştük ama başkalarıyla imzaladık. O nedenle hiç kimsenin telaşlanmasına gerek yok. Burada yapılan iş doğrudur. Bu işten hiç kimse siyasi nema çıkarmaya kalkmasın. Burası EsStore değil. Bu raporu dayanak yaptırıp manşet yaptırmaya çalışmasın kimse. Biz Eskişehirsporluyuz. Kim ne derse desin Eskişehirspor'un zor zamanında yönetici Ali'ymiş Veli'ymiş bakmadan yapabileceğimiz desteği yaparız' diye konuştu.
Editör: TE Bilisim