Eskişehir Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nde Başkan Süleyman Yenipunar, yönetim kurulu üyeleri ve kamyoncu esnafıyla bir araya gelen Süllü, para kazanamayan taşıyıcıların sırtına dijital takograf uygulaması ile bir yük daha yüklendiğini söyledi. 'Uygulamaya konulan her yeni düzenlemede bir kez daha canı yanan kamyoncu esnafımız, mal taşımak yerine, dert çeker hale geldi' diyen Süllü, krizin etkisi, artan mazot fiyatları ve zorlu rekabet koşullarıyla mücadele veren esnafın tepkisini haklı bulduğunu belirtti.
ÇÖZÜM BULUN
Taşıyıcıların can ve mal güvencesini, trafik güvenliğini, daha iyi koşullarda çalışmalarını sağlayacak uygulamalara karşı olmadıklarını dile getiren Süllü, para kazandıklarında ödemelerini de daha rahat yapacaklarını söyledi. Esnafın gösterdiği haklı tepki sonunda çıkan uygulamanın, 30 Haziran'a ertelenmesinin yeterli olmadığını ekleyen Süllü, 'K1 belgesi devir hakkı, özel plaka tahdidi, C2 belgeli araçların yurt içi aktarma yapmasının önlenmesi, lojistik firmalarının haksız rekabete sebep olan uygulamaları, yabancı plakalı araçların taşımacılık yapmasının kontrol altına alınması, borç yapılandırılması gibi esnafın haklı taleplerine çözüm getirilmelidir' dedi.
KANUN TEKLİFİ
Süllü, sorunlarının TBMM'de takipçisi olacağını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına yazılı soru önergesi ile Dijital Takograf ve Yük Bildirimi Zorunluluğu Uygulamasının altyapısını, erteleme kararının resmi olarak bildirimini ve karar verilene kadar uygulanan cezaları sorduğunu ifade etti. Süllü ayrıca, taşıyıcıların mevcut ekonomik şartlar altında ezilmemesi için haklı talebi olan 4925 Sayılı Karayolu Taşımacılığı Kanunu'nda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdiğini açıkladı. HM
Editör: TE Bilisim