Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin bu haftaki Pazar toplantısına İl Başkanı Sinan Özkar, CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya katıldı.
Kimsenin ne Türkiye'yi ne kendisini kandırmaması gerektiğini ifade eden Başkan Kurt, 'Şuan ki durum düzeltilmek istenen durum değil, aksine ulaşılmak istenen durum. Evet çıkarsa ülke de Meclis'te güçlenecek diyorlar. Niye, şuan güçlü değil mi? Meclis'in değeri artacak diyorlar ama Cumhurbaşkanı'na Meclis'i bir gecede fes etme hakkı veriyorlar. Yeni bir kaos gelecek. Güçlü Türkiye diye bir durum söz konusu olmayacak' diye konuştu.
SOSYAL DEMOKRATLARIN BAŞARISI
Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt'un belediyecilikte gösterdikleri başarıları örnek göstererek, sosyal demokratların bulundukları makamlarda en iyi hizmetleri verdiğini ifade eden Özkar, 'Yılmaz Büyükerşen Türkiye'nin en iyi belediye başkanı seçildi. İnsani Gelişme Vakfı Türkiye'de büyükşehirlerde bulunan toplam 150 ilçe arasında en yaşanılabilir ilçeler arasında Tepebaşı ve Odunpazarı'nı gösterdi. Bunlar bizim ülkenin yönetimine hazır olduğumuzu gösteriyor. Sosyal demokratların iktidara gelişinin ayak sesleri duyuluyor' diye kaydetti.
ESKİŞEHİR'İN DURUŞUNA YAKIŞMADI
Alpay Özalan'ın evet kampanyasına destek vermesini de değerlendiren Özkar, herkesin fikrini açıkça söyleyebileceğini fakat Alpay'ın Eskişehir'in duruşuna yakışan bir duruş sergilemediğini belirtti. Özkar,'Saygı duyarız. Ama bu kente uygun davranışlar sergilemesini bekleriz. Davranışı bu kentin davranışına uygun değildir. Yanlış yapmıştır. Yanlışından dönmesini bekleriz' dedi. GÜRAY ATEŞ
Editör: TE Bilisim