Eskişehirspor, sezonu kazasız belasız kapadı. Ancak gelecek sezon için tehlike çanları şimdiden çalıyor. Zayıflayan kadroya takviyeler şart. Olağanüstü genel kurul öncesi transfer çalışmaları askıya alınmış durumda. Takımdan ayrılması muhtemel futbolcuların yerini doldurmak ise bir hayli zor.

Eskişehirspor, Funes ile yollar ayrıldı. Mustafa ise kesin olarak takımdan ayrılacak. Her iki futbolcu da Trabzonspor maçı ardından Eskişehirspor'a veda etti. Bu futbolculardan Funes'in durumu kulübü Benfica'ya bağlı. Ancak Eskişehirspor Yönetimi'nin işi sağlama alması gerekiyor. Eskişehirspor'un forvet hattı Benfica'nın inisiyatifine bırakılmayacak kadar acil çözüm bekliyor.

Alternatif Akaminko

Eskişehirspor defansı Mustafa Yumlu'nun gelmesi ile birlikte olumlu yönde değişiklikler yaşarken, Mustafa da sezon sonunda Trabzonspor'a yeniden döneceğini belirtti. Bu durum Eskişehirspor defansı içinde titiz bir çalışma yapılmasını gerektiriyor. Şimdilik defansın göbeğinde Sezgin, Diego Berkay ve Birol görev alabilecek futbolcular arasında yer alıyor. Öte yandan geçtiğimiz aylarda ameliyat olarak ayak bileğindeki sorunu çözen Akaminko'nun da takıma katılma ihtimali bir hayli yüksek.

Forvet ciddi kan kaybedecek

Ömer takımda kalmak istiyor. Fakat yönetim henüz bu futbolcu ile ilgili olarak somut adımlar atmış değil. Öte yandan Sezer Öztürk'ün de Eskişehirspor'dan ayrılma ihtimali bir hayli fazla görünüyor. Bu gelişmeler Eskişehirspor'un hücum hattı için de önemli bir bütçe ayırması anlamını taşıyor. Yönetim bu konuda Skibbe'ye oldukça cömert bir bütçe sunmaya hazırlanıyor. Alman çalıştırıcının ise gol yollarına memleketinden takviye yapacağı gelen duyumlar arasında.

Editör: TE Bilisim