Uygulamanın başlaması sonrasında Eskişehir'de şehir giriş ve çıkışlarında ticari araçların kış lastiği uygulamasına geçip geçilmediği ekipler tarafından yoğun şekilde kontrol ediliyor. Ticari araçlardaki lastikleri kontrol eden ekipler, uymayan sürücülere ise 77 TL para cezası kesiyor. Durdurulan şoförler ayrıca ekipler tarafından kar lastiği konusunda bilgilendiriliyor.
Kar tipi lastiklerinin şoförlere büyük kolaylık sağladığını belirten TIR şoförü Ömer Akkanoğlu, 'Lastiklerin kış şartına uygun olması lazım. Rampalarda kaldığımız aracın çekişi daha kolay olur. Rampada kalmayız. Zincir takmaya gerek kalmaz' diye konuştu.
Kadir Küçük isimli şoför ise, kar tipi lastik almakta zorlandıklarını belirterek, 'Aracımıza normal lastik almaya zorlanıyoruz. Kar lastiğini nasıl alayım. Şartlarımız kötü. Yoksa kar lastiği faydalı. Zincirle sürekli yürünmez. Ama kar lastiği ile böyle bir sorun yok' dedi.
Daire satışları düştü
Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik, daire satışlarının durma noktasına geldiğini belirterek, 'Bu durumu artan kredi faiz oranlarına, kışa, altının düşüşü ve seçim havasına girilmese bağlıyoruz' dedi.
Çelik 'Şehrimizde 1 yıldan beri başlayan 5, 6 aydan beri daha ağırlığını gösteren yeni bitmiş dairelerde ve ikinci el evlerin satışlarında sıkıntılar görüyoruz. Daire satamadıklarını meslektaşlarımız da daire satışlarının durma noktasına geldiğini söylüyor. Artan kredi faiz oranlarına, kışa, altının düşüşü ve seçim havasına girilmese bağlıyoruz. Bu durumlar daire satışlarını azalttı. Öyle bir duruma gelindi ki müteahhitler arsa alacağız ama satabilir miyiz diye düşünür oldu. Talebin azalmasından dolayı böyle bir sıkıntı meydana geldi. Şuanda piyasaların paraya ihtiyacı var. Gayrimenkule yatırım yapacak insanlar durumu lehlerine çevirebilirler diye düşünüyorum' diye konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim