21 Mart Dünya Orman Günü sebebiyle Orman Bölge Müdürlüğü ve Tepebaşı Akademi, 4600 adet sedir ve karaçam fidanı dağıttı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği fidan dağıtımına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Harun Karacan, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz Kaynarca ve Orman Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Öztürk katıldı. Yeşil bir Türkiye için çalıştıklarını söyleyen Kaynarca, 'Cumhurbaşkanımızın izinden giderek daha yeşil Türkiye için çalışıyoruz. Yaptıkları çevreci çalışmalardan, şehrimizin hava bakımından yaşanabilir kentlerden olmasını dağlayan Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'ne de çok teşekküre ediyoruz' şeklinde konuştu.
'HERKESİN DİKİLİ AĞACI OLSUN'
Eskişehir'in daha yeşil bir kent olması için çaba sarf ettiklerini belirten Ünlü, 'Orman haftası sebebiyle biz de burada herkesin dikili bir ağacı olsun düsturuyla Orman Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu törende fidan dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Eskişehir'in daha yeşil olması, yeşil alanların üretilmesi için gayret sarf ediyoruz. Birilerinin ağaçları sökerek çevreci olduğunu gördüğümüz bu şehirde bugün bizler de herkesin bir ağacı olsun ve yeşil bir Eskişehir olsun diye gayret ediyoruz' diye konuştu.
'HALKIMIZLA BULUŞTURACAĞIZ'
İlerleyen günlerde Çevre ve Orman Bakanlığı'nın projeleri ile Eskişehir halkını buluşturacaklarını açıklayan Karacan, 'Bizim Bakanlığımızın 'Ağaç kesme fidan dik' kampanyasında buradaki dostlarımızdan şunu istirham ediyoruz: Lütfen bu fidanları toprakla buluşturun. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için, dünyamızın gelecek kuşaklara daha sağlam, emin ellerde teslim edilmesi için bu çam fidanlarının toprakla buluşması lazım. İnşallah bundan sonra Eskişehirimizin daha yeşil olabilmesi için yeşil alanlara kavuşabilmesi için biz Bakanlık olarak elimizden geleni yapıyoruz yapacağız. Eskişehirimizi çok kısa zamanda Çevre ve Orman Bakanlığımızın güzel projeleriyle buluşturacağız. Buradan da Eskişehir halkımıza müjdeyi vermek istiyorum' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından fidanlar vatandaşlara dağıtıldı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim