Odunpazarı Belediyesi, Türkiye'de bir ilke daha imza atarak Karbon Salınım Miktarının Haritalanmasını hazırlamaya başladı.
Odunpazarı Belediyesi Karbon Salınım Miktarının Haritalanması çalışmalarına başladı. Karbon salınımını kontrol etmek, belli bir değerin altında tutmayı hedefleyen Odunpazarı Belediyesi, Anadolu Üniversitesi'nde bu konuda yüksek lisans yapan Creck Svonsky Revenge Dassi Tsopmo'nun araştırmalarına destek veriyor. Bu çalışma ile Odunpazarı Belediyesi; uydu verileri ve yer gerçekleri kullanarak Odunpazarı Belediyesi sınırları içinde bulunan mahallelerin Karbon Salınım haritası oluşturacak. Yetkililer çalışmaların Haziran ayı sonunda tamamlanacağını söyledi.
HARİTALAMA İŞİ NASIL KULLANILIR?
Elde edilen verilen Haritalama işi Odunpazarı Belediyesinin Hareket Planının temelini oluşturacak. Yapılan haritalama çalışması sonucunda mahalle mahalle karbon salınım miktarları tespit edilebilinecek. Yapılacak olan karbon salınımının azaltılması çalışmalarında ise haritalama işleminin kesin olarak yapılması gerekiyor. Her mahallenin karbon düzeyi belirlendiğinde, imar işlerinden ruhsat işlerine, fen işlerinden park bahçe yapım işlerine kadar belediyenin bütün birimleri bu haritalar üzerinden çalışmalarını yürütülecek. Bu yöntem kullanılarak her yıl belediye sınırları içinde bulunan mahallelerde çalışmalar sürdürülecek karbon değerlerinin azaltılması yönünde çalışmalar yapılacak. HM
Editör: TE Bilisim