Eskişehirspor yeni stadyum çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kasım ayında bitmesi beklenen stadyumu çalışmalarının her aşamasını oldukça yakın takip eden Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Arı, stadın Kasım ayı içerisinde tamamlanacağını belirtti. Arı, yeni sezonun ikinci yarısında Eskişehirspor'un yeni statta boy göstereceğini sözlerine ekledi.

6 ay gecikmeli

Temeli 23 Ağustos 2013 yılında atılan yeni stat ile ilgili olarak çok şey yazılıp çizildi. Yapılacağı yerle başlayan tartışmalar, ödeneğin nerden bulanacağına ilişkin tartışmalar ile devam edip eden tartışmalar son olarak açılışı ile tartışmaların ortasında yer aldı. Mayıs'ta yapılacağı duyurulan temsili açılış ile gündeme gelen stadı yerinde inceledik.

Stadın ne zaman yetişeceği hala muamma olmakla birlikte, yapımcı firma ve Eskişehirspor Yönetimi stadın Kasım ayında sona ereceği konusunda hem fikir. İnşaatın tamamlanması ardından çim çalışmaları başlayacak ve stat yeni sezonun ikinci yarısında Eskişehirspor'un hizmetine sunulacak.

Proje de değişiklikler oldu

Eskişehirspor yönetimi ilk projede önemli değişikliklere gitti. Bu durum stadı daha kullanışlı yaparken çalışmaların uzamasında önemli bir rol oynadı. Her proje değişikliği için gerekli olan kırtasiye işlemleri stat çalışmalarını 2 ay geriye götürdüğü, stat çalışmalarının gecikmesinde bir diğer önemli hususun ise inşaat zemininde yapılan iyileştirme çalışmaları olduğu iddia ediliyor. İnşaatı üstlenen firma yetkilisi Abuzer Dağdeviren 'Eskişehirspor Yönetimi'nin bazı talepleri oldu. Bu taleplerin hayata geçirilmesi için projede sık sık revizyona gidildi. İnşaatın uzamasında bu unsur önemli bir rol oynadı. Gecikmenin bir diğer boyutunu ise zemin iyileştirme çalışmaları oluşturdu' dedi. Stadın bitim tarihini sorduğumuz Dağdeviren 'Bir kaza bela olmaması halinde 6 aylık bir gecikme ile stat Kasım ayında tamamlanacak. Çelik çatı ve prekas 'Kullanılan beton türü' çalışmaları 3 aylık sürede tamamlanır. Daha sonra çevre düzenleme ve ince işlere başlanır' diye konuştu.

ARI 'ARKAMIZA BAKINCA GURUR DUYMAK İSTİYORUZ'

Stat inşaatının her aşamasını yakından takip eden Eskişehirspor Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Arı, 'Bu stadın yapım aşamasında TOKİ ve yetkili firma ile oldukça uyumlu çalışıyoruz. Yönetimler kişiler hep gelip geçicidir. Arkamıza baktığımız zaman gurur duyacağımız bir iş çıkarmak istiyoruz. Özellikle Başkanımız Mesut Hoşcan bakanlık nezdinde ciddi bir mesai harcıyor. Bu emek Eskişehirspor'a iyi bir stat kazandıracaktır. Kimsenin endişesi olmasın' dedi.

Sadece bir stat olmayacak

Yeni stadın Eskişehirspor ruhunu ve Eskişehir kimliğini taşıması yönünde çok çaba harcadıklarını belirten Mehmet Arı 'Burası sadece bir stat olmayacak. En nihayetinde Atatürk Stat'ı sonrasında yeni bir dönem başlıyor. O ruhu buraya taşımak istiyoruz. Bunun için ise en önemli projemiz statta yer alacak müze. Bu müze için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Müzenin Eskişehirspor'un efsanevi geçmişini geleceğe taşıyacak önemli bir mekan olarak görüyor ve bu ciddiyetle olaya yaklaşıyoruz' diye konuştu.

Stat'ta çok sayıda sosyal mekanların olacağını belirten Mehmet Arı Yeni 'stat sadece maçlar için gelinecek bir yer olmamalı bu yüzden ailelerin ve çocuklarımızın zaman geçirebilecekleri mekanlar yapıyoruz. Kreş ve spor salonunun yanı sıra restoran ve alış veriş mağazaları da projenin içerisinde yer alıyor' dedi.

Pek çok emek sportif başarısızlığın gölgesinde kalıyor

Harcadığımız emek yapmak istediklerimiz göz önüne alındığı zaman maalesef büyük bir üzüntü yaşıyoruz. Ligdeki konumumuz bize hiç yakışmıyor. Bu durum bizleri ziyadesiyle üzüyor. Her ne yaparsak yapalım takımı düzlüğe çıkarmadan bu emeklerimizin kamuoyu nezdinde çok anlamı olmuyor haklı olarak. Ancak değişecek. Her şey yoluna girecek. Başkanımız bu konuda en çok muzdarip olan kişi. Zor bir dönemde görev aldık. Bu zorluğu aşacağız. Ondan sonra çok daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız'

O mesafe için girişimler başladı

Yeni stat ile ilgili olarak en çok konuşulan konuların başında ise saha ile tribün arasındaki mesafe bu konu ile ilgili olarak Mehmet arı 'O mesafe için ambulans ve bazı araçların gerekli olduğu yönünde görüşler bildirildi. Ancak biz o mesafenin fazla olduğunu düşünüyoruz. Mevcut statda o mesafe 16 metre yeni statta ise 12 metre. Biz bu mesafeyi 7-8 metreye kadar indirmeyi amaçlıyoruz' dedi.

------------------------------------------------------------------------------------

KOLTUK SAYILARI

UEFA CLUP A ALT SEYİRCİ TRİBÜNÜ: 3986 kişi

UEFA CLUP B ÜST SEYİRCİ TRİBÜNÜ: 819 kişi

UEFA CLUP C ÜST SEYİRCİ TRİBÜNÜ:1476 kişi

BASIN TRİBÜNÜ (Masalı) 225 kişi

BASIN TRİBÜNÜ: 360 kişi

VİP TRİBÜNÜ: 411 kişi

VVİP TRİBÜNÜ: 128 kişi

LOCA TRİBÜNÜ: 889 kişi

ÜST KUZAY TRİBÜNÜ 3923 kişi

ÜST GÜNEY TRİBÜNÜ: 5019 kişi

ÜST KURUMSAL SEYİRCİ TRİBÜNÜ: 4473 kişi

MİSAFİR SEYİŞRCİ TRİBÜNÜ: 1078

ALT KUZEY TRİBÜNÜ: 3859

ALT GÜNEY TRİBÜNÜ: 3859

ALT KURUMSDAL SEYİRCİ TRİBÜNÜ: 3859

ENGELLİ SEYİRCİ VE ENGELLİ REFAKLATÇİ TRİBÜNÜ: 100+100

TOPLAM: 34930

--------------------------------------------------------------------------------------

Yeni statta neler olacak

Otopark: Açık alanda 1148, kapalı alanda ise 502 toplamda 1650 araç yer alacak. Kapalı otoparkta 4 giriş 4 de çıkış yer alacak.

Spor salonu: zemin katta 2 basketbol sahası büyüklüğünde spor salonu bulunuyor. Bu spor salonundan hem takım hem de Eskişehirliler faydalanacak.

Restoran: yeni statta 4 adet restoran yer alıyor. Bu restoranların yanı sıra Esstore ve bazı markaların mağazaları yer alacak.

Atatürk stadında büyük problemlerin başında yer alan tuvalet sıkıntısı yeni statta yaşanmayacak. Yeni statta 643 adet tuvalet yer alıyor

6 katlı statta 19 adet asansör faaliyet gösterecek.

Zeminin ısınmasında elektrik, stat ısınmasında doğal gaz kullanılacak. Tesisatla ilgili tüm çalışmalar 3 ay içerisinde tamamlanacak.

40 ila 80 metre kare arasında değişen boyutlarda 54 loca var.

Eskişehirspor müzesi birinci katta yer alacak. Müzenin yanı sıra bir adet butik otelde proje kapsamında yer alıyor.

Taraftarlar için 16 adet giriş ve çıkış kapısı bulunacak.

----------------------------------------------------------------------------------

Çim çalışmaları ortak yapılacak

Çim çalışmaları ile ilgili olarak sorumlu firma Eskişehirspor Yönetimi ile ortak çalışacaklarını belirtiyor. Firma yetkilisi Abuzer Dağdeviren 'Futbolun ham maddesi zemin. Bu yüzden biz de bu konuda yönetimin karar ve tavsiyelerine uyacağız. Çimlerle ilgili sorun yaşanmaması için böyle bir yol izledik' diye konuştu.

Editör: TE Bilisim