Afganistan'dan yaklaşık 5 sene önce Türkiye'ye gelen Nazar ve Zeynep Olami çifti, 1 yıl önce de Eskişehir'e yerleşti. Geçen Pazartesi sabah 7.30'da 'Hastaneye gidiyorum' diyerek evden çıkan Zeynep'ten bir daha haber alınamadı. Telefonunun kapalı olduğunu ve kendisine ulaşamadıklarını söyleyen eşi Nazar Olami, 'Hastaneye gidiyorum diyerek evden çıktı. Bir daha da gelmedi. Kaçırılmış olabilir. Ne oldu da gitti bilmiyoruz. Emniyete kayıp müracaatı yaptım. Hiçbir haber yok. Nerede bilmiyoruz. 22 gün oldu. Hiç haber yok. Türkiye'nin hiçbir yerini bilmiyor. İstanbul'a Ankara'ya nasıl gidilir bilmiyor. Yani Türkçesi de yok. Her gün emniyete gidiyorum ama herhangi bir haber alamıyoruz. Telefonu da kapalı, ulaşamıyoruz' diye konuştu. Kaybolan eşi Zeynep'e mesaj yollayan Nazar Olami, 'Annen hasta, baban hasta. Duy sesimizi, gel evine. Seni çok seviyorum' dedi.
ULAŞAMIYORUZ
Babası Abdülnazar Özbek ise kızından hiçbir haber alamadıklarını söyleyerek 'Telefonu kapalı. Neden oldu bilmiyoruz. Eşi, hastaneye gitti dedi, geldik hala yoktu. Bize haber vermiyor. Emniyete gittik. Hastaneler gittik yoktu. Kızım gelse iyi olur. Kiminle gitti bilmiyoruz' ifadelerini kullandı.
GELMESİNİ İSTİYORUM
Anne Zübeyde Özbek ise kızını çok özlediğini söyleyerek 'Kızımın gelmesini istiyorum. Zeynep hastaneye gitti dediler. Gelmedi. Kiminle gitti hastaneye bilmiyoruz. Öğlen geldim yokmuş, 13.00'de geldim, 14.00'de geldim yoktu. İkisi de çok seviyordu birbirlerini. Kızımın gelmesini istiyorum. Onu çok özledim. Bilmiyoruz kimle gitti tek mi gitti görmedik' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim