*Tarihlerindeki 8.randevuda karşılaşacak iki takımın 42 yıllık rekabetinde, 2 maçı Eskişehirspor, 2 maçı Balıkesir kazanırken, 3 karşılaşma ise beraberlik ile sonuçlandı. Bugün 8.randevuda kozlarını paylaşacak iki takımın mücadelesinde, Yiğit Arslan düdük çalacak.

*Diğer taraftan 18 kişilik kadroyla Balıkesir seferine çıkan Eskişehirspor'da, Teknik direktör Yücel İldiz, yolculuk öncesi yaptığı açıklamada, 'Balıkesir'e kazanmak için gidiyoruz. İyi bir mücadele vereceğimize inanıyorum. Kazanan taraf biz olacağız' dedi.

HEYECAN KALDIĞI YERDEN
Milli aranın ardından kaldığı yerden devam eden lig maratonunda, Şimşekler bugün deplasmanda Balıkesir Baltok takımının konuğu olacak. Balıkesir Atatürk Stadında oynanacak kritik karşılaşma saat 13.00'de başlayacak.

TAM KADRO HAZIRIZ
Teknik direktör Yücel İldiz nezaretinde hazırlıklarını tam kadro tamamlayan ve dün öğleden sonra Balıkesir seferine çıkan Siyah kırmızılı takımda, teknik adam 18 kişilik kadroya, U21 takımdan Mehmet Özcan ve Bedirhan Altunbaş'ı da aldı. KafiledeKayacan Erdoğan, Gökhan Siverek, JerryAkaminko, Aykut Akgün, Semih Güler, Kaan Kanak, Uğur İnceman, Dorukhan Toköz, Hürriyet Güçer, Erkan Zengin, Ofoedu, Hasan Ayaroğlu, BrunoMezanga, H. Hüseyin Acar, Andaç Güleryüz, Semih Şentürk yer aldı.

42 YILLIK REKABET
Diğer taraftan 1975 yılında ik kez karşılaşan Eskişehirspor ve Balıkesir takımları, bugün oynanacak kritik maçla birlikte tarihlerindeki 8.randevuda buluşacak. Tarihlerindeki 7 maçtan 2 kez Eskişehirspor, 2 kez de Balıkesirsporgalip gelirken, 3 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Eskişehirspor rakip ağlara 9 gol gönderirken, kalesinde ise 11 gol gördü.

HASRET BİTSİN
Ayrıca bugün oynanacak karşılaşma Eskişehirspor için ise ayrı bir önem taşıyor. Geçtiğimiz sezondan bu yana oynadığı son 8 deplasman maçında galibiyet yüzü göremeyen Eskişehirspor, 205 günlük deplasman galibiyeti özlemine bu maçta son vermek istiyor.

İLDİZ İLE DEPLASMANDA 3. SINAV
Son 8 deplasman sınavından 4 yenilgi ve 4 beraberlik elde eden Eskişehirspor, Teknik direktör Yücel İldiz nezaretinde ise 3.deplasman maçına çıkacak. Adana Demir maçından yenilgi, Altınordu maçından ise beraberlik çıkartan İldiz, Balıkesir deplasmanına şansızlığı kırmak ve kazanmak için gittiklerini söyledi.

ZOR MAÇ OLACAK
Dün takım otobüsü ile Balıkesir seferine çıkan takımda, yolculuk öncesi kısa bir açıklama yapan İldiz, son haftalarda iyi mücadele etmelerine rağmen bunu skora yansıtamadıklarını belirterek, 'Balıkesir de zor bir maç bizi bekliyor. Rakip sahasında bu sezon maç kaybetmedi. Biz ise deplasmanda maç kazanamayan bir takımız.

KAZANAN BİZ OLACAĞIZ
Her iki takım açısından da önemli bir maç olacak. Bu maçı bizim kazanacağımıza olan inancım yüksek. Ligde iyi durumda değiliz. İyi bir takımız ama, şansızlıklar yaşıyoruz.
Balıkesir'e kazanmak için gidiyoruz. İyi bir mücadele ederek kazanan taraf biz olacağız' dedi.
Editör: TE Bilisim