'Lig son düdükle bitecek'
Fuat Çapa basın toplantısında, 'Sezon içerisinde çok zor şartlar aldık. Bunun meyvelerini ligde kalarak alacağız. Ciddiyetimizi koruyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Oyuncularım ve benim için önemli bir tecrübe oluyor. Oyuncularımın son dört maçta gösterecekleri performansları merak ediyorum. Ligde kalmayı garantilediğimizde oyuncularımızın tatil moduna geçmesine izin vermeyeceğiz. Biz profesyonel insanlarız. Bizim için lig 34. maçın son düdüğü ile bitecek' ifadelerine yer verdi.
'Eskişehirspor'un kurtuluşu altyapıda'
Konuşmasına devam eden Çapa; 'Birlikte çalıştığım oyuncuların bugün tanınan ve aranan oyuncular olması Eskişehirspor'un geleceği adına çok önemli' diyen Çapa, 'Bu talepler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bizim için yetenekli oyuncuları Türk futboluna kazandırmak çok daha önemli. Bu sezon forma giyen genç oyuncularımız altyapıda forma giyen daha genç arkadaşlarımıza güzel anlamda örnek oluyorlar. Bence Eskişehirspor'un kurtuluşu altyapısında. Geleceğimiz altyapıda' dedi.
'Kimse hayal peşinde koşmasın'
Kimsenin hayaller peşinde koşmasın diyen Çapa, 'Kulüpte şartlar belli. Olmayacak şeylerin peşine düşmememiz gerekiyor. Olabilecek hedefler koymamız gerekiyor. Belirsizlikler ile uğraşmamız gerekiyor. Sezon sonunda gelecek sezon için bir dosya hazırlarım. Planlarımız bu olmalı. Şu hedefleri kovalayabiliriz. Yönetim oturur inceler ve bir karar alır. Hedefler kesişirse yolumuza devam ederiz' ifadelerine yer verdi.
'Şampiyonluk hedefleyen camia'
'Şu an Eskişehirspor'da 3 yıllığına seçilmiş bir yönetim kurulu var' diyen Çapa şu ifadelere yer verdi; 'Yaz döneminde seçimli genel kurul yapılacakmış gibi davranmanın bir anlamı yok. Şu an açıklanmış bir kongre yok. Bence bu konuları çok düşünmemek lazım… Eskişehirspor camiası her zaman şampiyonluk hedefleyen bir camia. Ben gerçekleri anlatan bir insan oldum. Mevcut şartlar altında şampiyonluk kovalamak kolay değil.'
'Realist hedefler'
Kulübün geleceği hakkında da konuşan Çapa şunları dedi; 'Eskişehirspor'un planlaması belli. Benim düşüncelerim ve Kaan Ay başkanımızın düşünceleri belli. Eskişehirspor'un geleceğini benim planlamam mümkün değil. Eskişehirspor'un realist hedefler kovalayabilmesi için maddi yükünün hafifletilmesi gerekiyor. Eskişehirspor'un Teknik Direktörü Fuat Çapa'da olsa başka bir antrenör de olsa Eskişehirspor bu maddi problemleri yaşamaya devam edecek.'

'Kazanmak istiyoruz'
Takımdaki eksiklerin fazla olduğunu belirten Çapa, 'Afyonspor maçı bizim için artık final niteliği taşıyor. Cemali, Ferhat, Kıvanç forma giyemeyecek. Furkan Balaban, Furgan Polat ve Sezgin Coşkun'un yarın belli olacak. Hakan Aslantaş kart cezalısı. Mücadeleyi son dakikaya kadar devam ettiren bir kadroya sahibim. Kazanmak istiyoruz. Fiziksel ve mental olarak maça hazır bir şekilde maça çıkacağız' şeklinde konuştu.
'İç sahada iki maç kaldı'
Sözlerinin sonunda taraftara seslenen Çapa, 'Taraftarımız bugüne kadar çok ciddi desteklerde bulundu. Tribünleri coşkusu sahaya yansıdığında bizim işimiz daha da kolaylaşıyor. İç sahada artık sadece iki maç kaldı. Denizlispor maçında gördüğümüz atmosfer mükemmeldi. Kalan maçlarda da buna yakın bir atmosfer oluşursa güzel bir sezon finali yapmış oluruz ' dedi.
Editör: TE Bilisim