Türk Metal İş 17'nci Olağan Genel Kurulu'nu dün Divan Otel'in toplantı salonunda gerçekleştirdi. Kurula Türk Metal iş Genel Başkanı Pevrul Kavlak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, sendika temsilcileri ve üyeler katıldı. Genel Başkan Kavlak Genel Kurul'da yaptığı konuşmasında Bursa'da işi bırakma eylemi yapan otomotiv işçilerine değindi. Kendilerini yeterince anlatamadıklarını savunan Başkan Kavlak, 'Eylemler, bu fabrikalarda üretimin durmasına, işverenler tarafından işin pazartesi gününe kadar tatil edilmesine yol açmıştır. Sendikaların kuruluş felsefesi hak almaktır. Bunun için gerektiğinde eylem de meşrudur, direniş de meşrudur' dedi.

YALANLARA İNANMAYIN

Eylem yapan işçilere seslenen Kavlak, 'Bizim sizle bir sorunumuz yok. Olmadı, olmayacak. Artık yalanlara inanmayın. Bakanlık müfettişinin söylediği gibi, kendinizi tehlikeye atmayın. Artık bitirin. Bitirin ki çok geç olmadan, hiçbir namuslu, dürüst, çalışkan işçinin burnu bile kanamadan bu işi çözebilelim. Aramızdaki provokatörleri, ajanları, militanları ayıklayın. Yüz vermeyin, peşinden gitmeyin. Gitmeyin ki, masum, samimi, dürüst işçiye zarar gelmeden, bu işi bitirelim. Biliyorum, birçok kardeşim 'Şimdi vazgeçersem beni hain ilan ederler' diye düşünüyor. Ama unutmayın, bunların, hainlerin, üçkağıtçıların, kendi çıkarı için sizi ateşe atanların, size hain deme hakkı yoktur. Bırakın onlar ne derse desin. Siz, tercihinizi, bu hainlerden yana değil, çoluğunuz çocuğunuz eşiniz ailenizden yana kullanın. Siz bunu yapacak kadar yüreklisiniz. Ayağa kalkın. Kalkın ve bu oyuna son verin.'

Konuşmalar sonrasında delegeler oylarını kullandı. Tek liste ile seçime giren Türk Metal İş Sendikasının mevcut İl Temsilcisi Orhan Demir, güven tazeleyerek tekrar il temsilcisi oldu.

225 kişinin oy kullandığı kongre sonrasında yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: 'Orhan Demir, Yaşar Ünal, Mustafa Hamza Çakır, Onur Özoğul, Fatma Demirel.'(HM)

Editör: TE Bilisim