KENT İÇİN 'BİR' OLUN

24 Haziran seçimlerinde seçilen yedi milletvekilimiz TBMM'de yemin ederek, 27. Dönem görevlerine başladı.

ESKİŞEHİR LİMANA BAĞLANMALI
Seçimlerde AK Parti 3 (Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay), CHP 2 (Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü), İYİ Parti 1 (Arslan Kabukçuoğlu), MHP 1 (Metin Nurullah Sazak) milletvekili çıkarmıştı. Eskişehir halkı yeni dönemde vekillerinden kentin sorunlarının çözümlenmesi konusunda 'bir' olmalarını istiyor. Peki Eskişehir'in en önemli sorunları neler? Yıllardır anlatılıp, bir türlü başlanılamayan Güney Çevre Yolu Projesi var. Eskişehir Milletvekilleri yeni dönemde bu projeyi artık hayata geçirmelidir. Vekillerimiz yeni dönemde Eskişehir sanayisini Mudanya'ya yani limana bağlamalıdır. Teşvik uygulamalarında Eskişehir'e 'üvey evlat muamelesi' yapılmasından vazgeçilmelidir. Eskişehir'in havaalanı var.

ÖLÜM YOLU YAPILMALI
Ancak bir umre yolculuğu bir de Belçika'daki Emirdağlı gurbetçilerin Eskişehir'e gelmesi için uçuşlar var. Ne İstanbul'a ne de tatil bölgeleri olan Antalya ve Muğla'ya uçak seferleri yok. Hasan Polatkan Havaalanı yurtiçi uçuşları açılması için gereken çalışmalar yapılmalıdır. Eskişehirlilerin özellikle yaz aylarında Güney'e uçakla yolculuk yapması sağlanmalıdır. İstanbul uçuş seferleri tekrar başlatılmalıdır. 'Ölüm yolu' olarak adlandırılan Eskişehir-Kırka Yolu bir an önce yapılmalıdır. Özellikle iktidar partisi milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay bu işi acil bir şekilde çözülmesi için öncelik vermeliler. Merkez dışındaki ilçelere yatırımlar getirilerek, kırsaldan kente göcü engellemeliler. Eskişehir'de istihdam yaratacak projelerle işsizlik sorununu çözmeliler. Yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin tüm altyapıları yapılmalı, öğretim kadroları doldurulmalıdır.

BİR ARAYA GELMELİLER
Belediyelerle bürokratik anlaşmazlık nedeniyle çok sayıda okul inşaatı maalesef yapılamıyor. CHP'li Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü özellikle Odunpazarı Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında diyalog ortamı oluşturmalı. Bu okul inşaatlarının tamamlanmasını sağlamalıdır. Bu kısır çekişmeler yüzünden geleceğimiz olan çocuklarımız ilimizde göcebe şekilde eğitimlerini yapıyor. Yaşanan bu durum 'Aydın kent' iddiasındaki Eskişehir'e hiç yakışmıyor. Yedi milletvekili 'en azından ayda bir' toplanarak, kentin ve Eskişehirlinin öncelikli sorunlarını masaya yatırmalıdır. Yatırımların Eskişehir'e getirilmesi konusunda 'tek vücut' olmalıdır. Eskişehir halkı milletvekillerinden kısır çekişme değil, hizmet bekliyor. Gününü hizmet yerine kısır çekişmeyle geçirenler 'bunun bedelini' ilk seçimde öder...
-----------------------------------------------------------------
SİYASİ ANILAR
DİLİMİ TUTAMADIĞIM İÇİN SEÇİMİ KAYBETTİM

1991-1995 yılları arasında DYP Eskişehir Milletvekilliği yapan Fevzi Yalçın kentimizde siyasetin duayen isimlerinin başında geliyor. Sık sık geçmişteki siyasi anılarını anlatan Yalçın tecrübelerini, bilgi ve birikimlerine genç partilileriyle paylaşarak, onların ufkunu açıyor. Yalçın'ın anlatımıyla bir siyasi anısı şöyle; '1990 yılında DYP Merkez İlçe Kongresi'nde Başkanlığa aday oldum. Dilimi tutamadığım için seçimi kaybettim. O yıllarda Ziraat Odası Başkanı olan merhum Behçet Aktaş, merhum Aydın Arat'ın Merkez İlçe Başkanlığı için merhum İsmail Sürücü'yü destekliyorlardı. Behçet Abi kongreden önce bana seçimin ne olacağını sordu. Ben de kendisine 'Sana rağmen kongreyi ben kazanacağım' dedim. Alpu delegelerinin büyük çoğunluğu bana oy verecekti. Benim kendimden emin konuşmam üzerine Behçet Aktaş tüm Alpu delegelerini odasına toplayıp, İsmail Sürücü'ye oy vermeleri konusunda Kur'an'a el bastırmış. Bundan dolayı bu oyları alamadım. Seçimi dört oyla kaybettim.'
--------------------------------------------
NOSTALJİ
KÜME DÜŞEN AYDOĞAN'I TESELLİ ETTİ


Tarih: 6 Haziran 1971. Yer: Eskişehir Atatürk Stadı. ES ES 1970-1971 sezonu son maçında evinde Ankara Demirspor'u ağırlıyor. Eskişehirspor maçı, Vahap, Fethi ve Ender'in golleriyle Ankara Demirspor'u 3-1 mağlup ediyor. Ankara Demirspor'un golünü penaltıdan Şevki Şenlen atıyor. Maç sonunda küme düşen Ankara Demirsporlu futbolcular büyük üzüntü yaşıyor. ES ES'in efsane kalecizi Mümin Özkasap tarihi fotoğrafta Ankara Demirsporlu Aydoğan Aypan'ı teselli ediyor. Hemen yanında bu maçtan 15-20 gün sonra Eskişehirspor'e transfer olan Şevki Şenlen görülüyor. 21 Mayıs 2005 yılında vefat eden Şevki Şenlen, iki yıl Eskişehirspor'da oynadıktan sonra 1973'de Galatasaray'a transfer oldu. 1977-1980 yılları arasında Fenerbahçe forması giydi. Şenlen Eskişehirspor'da ilk sezonunda 18 ve ikinci sezonda 9 olmak üzere ligde toplam 27 gol attı.
------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eski Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Nabi Hocam, bakınız Eskişehir'de çok Afyonlu var. 2019'de ben aday olursam, kesin Eskişehir Büyükşehir'i alırız.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Veyselciğim yoksa sen Emirdağlıları da Afyonlu diye mi sayıyorsun?
Eski Çevre Orman Bakanı Veysel Eroğlu: Onlar Afyonlu değil mi zaten?
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Yıllardır Eskişehir'e bağlanmak isteyen Emirdağlılardan bir Afyonlu olarak oy alacağını düşünüyorsan, bunun üzerine bir bardak soğuk su iç.
--------------------------------------------------
FIKRA
ÇARPTIĞIM ADAM ÖLDÜ GALİBA

Serçenin biri uçarken biraz alçalayım demiş. Bir bakmış karşıdan motosiklet geliyor, sağ sol yapayım derken motosiklet sürücüsünün kaskına çarparak yere düşmüş. Adam serçeyi yerden alarak evine götürmüş. Bir kafese koyup yanına biraz ekmek kırıntısı ve su bırakmış. Bir süre sonra serçe gözlerini yavaş yavaş açmış... Önce su ve ekmek kırıntılarını görmüş, gözlerini iyice açınca parmaklıkların arasında olduğunu fark etmiş ve 'Kahretsin' demiş, 'çarptığım adam öldü galiba.'