11-16 Aralık 2018 tarihleri arasında Eskişehir Ticaret Odası - TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek Eskişehir Kitap Fuarı'nın tanıtımı dün düzenlenen toplantıyla yapıldı. TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz, TÜYAP bünyesinde 8 fuar merkezinin faaliyet gösterdiğini söyledi. Eskişehir'de kitap fuarıyla başlanacağını kaydeden Alagöz, '2019'a hızlı bir geçiş yapıyoruz. 2019 yılında Eskişehir'de 10 fuara imza atacağız. Bu fuarlarımız vesilesiyle hem Eskişehir'imizin iç ticaretinin canlanmasına destek olacağız aynı zamanda bir buluşma noktası haline gelmesi için de büyük çaba sarf edeceğiz' dedi.
KENT SAHİP ÇIKMALI
Fuara kentin sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Türkiye Yayıncılık Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Türkiye'de kitap üretimi, yayıncılık sıralaması ve okuma kültürü ile ilgili istatistikleri paylaştı. Ağustos ayında yaşanan kağıt krizi nedeniyle yayıncılıkta sıkıntı yaşandığını belirten Kocatürk, 'Buna rağmen 11 ayda geçen seneye göre kitap üretimi yüzde 1,58 arttı. Yeni kitap yayınlamada Türkiye Yayıncılığı dünya yayıncılık sıralamasında 11'inci sıradan 6'ncı sıraya yükseldi. 11 ayda geçen senenin üzerine çıkmışız' dedi. Kocatürk ayrıca yapılan fuara kentin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
MARKA DEĞERİ SAĞLAYACAK
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, '125 yıllık odanın en büyük projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2 yıl gibi kısa bir sürede projeyi bitirdik. Projenin başından sonuna kadar stratejik olarak hiç hata yapmadan yürüdük. TÜYAP da bunun göstergesidir. 2019'da 10 tane fuar düzenlenecek. 2020-2021 yıllarında Eskişehir'in fuarcılık konusunda çok önemli noktaya geleceğini düşünüyorum. Şehir yeni bir şey kazanıyor. Bundan sonraki süreçte kazanımı kent ekonomisine olacak. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Eskişehir'in marka değerine katkı sağlayacak' ifadelerini kullandı. TÜYAP Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder, ise fuarın saat 11.00'de açılacağını ve ESPARK ile ESOGÜ önünde servisler kaldırılacağını duyurdu. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim