HABER: MELTEM KARAKAŞ

Davetçi Sokak'ta bulunan Orhangazi Aile Sağlık Merkezi'ne inen yokuş tehlike saçmaya devam ediyor. Vatandaşların sağlık ocağına inip çıkarken düşme tehlikesi yaşadığı yokuşun kenarındaki taşlar da artık tahrip olmuş durumda. ESKİ'nin borusunun geçtiği alanda kışın sürekli sel ve çamur olduğunu ve vatandaşların mağdur edildiğini vurgulayan Orhangazi Mahalle Muhtarı İhsan Çağlar, 'İnsanlar buradan gelip geçerken düşme tehlikesi ile karşı karşıya. İnsanlar burayı kullanırken slalom (zik zak) yaparak geçiyor adeta. Burası oyuldu ve böyle aşağı yukarı dört, beş senedir dile getirdiğimiz bir problem olarak bekliyor. Bütün Belediyeler, ESKİ, Kaymakamlık hepsinin haberi var bu sorundan' dedi.

KIŞ GELİYOR, SEL OLACAK
'İlla birinin buraya düşmesi mi gerekiyor' diyerek yetkilileri soruna çözüm bulmaya davet eden Muhtar Çağlar, 'Bana en son beşinci ayda bir yazı geldi. 'Çalışma başlatılacak, yatırım programına alındı' denildi. Hala bir şey yok. Kış geliyor yine sel, çamur olacak. Bunun bir an evveli yapılıp, menfez ile yer altına alınması gerekiyor ESKİ ile. Ve Odunpazarı Belediyesi de hemzemin geçitten öbür tarafa vermeli suyu. Davetçi Sokak olarak tek tek imza topladık. Gerekli yerlere hepsine bilgi verdik. Ama şuana kadar bir çalışma başlamadı' diye konuştu.



BİR AN EVVEL YAPILMALI
2014 yılında muhtar olduğunu ve üç yıldır bu sorunun çözümü için çaba sarf ettiğini anlatan Çağlar, 'Menfez yapılırsa korkuluğa gerek olmayacak. Taş döşenecek, merdiven döşenecek. Deyim yerindeyse bataklığı kapatmamız lazım. Bataklık kapandı mı merdiven yapıldı mı kendiliğinde vatandaş inecek rahatça. Bakın alttaki ESKİ'nin kendi su borusu. Gelen sel, su borusunu çıkarttı. Bunu defalarca söyledik. Hala çalışmalar devam ediyor deniliyor. Bir an evvel yapılmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.



Editör: TE Bilisim