Bir otelde gerçekleşen Genel Kurula, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Cahide Tetik, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca ve birçok ilin kent konseyi başkanları katıldı. Genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştiren Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, sözlerin Türkiye Kent Konseyleri platformunun kurulma sürecini anlatarak başladı. Platformu geliştirmeye çalıştıklarını söyleyen Kumru, 'Belediye başkanlarımızın vizyonunu biliyorsunuz. Yılmaz Büyükerşen'in vizyonu zaten partiler üstü bir noktada. Odunpazarı ve Tepebaşı belediye başkanlarımız da aynı vizyonu hayata geçiriyor. Zaten belediye başkanları böyle bir vizyondaysa kent konseyleri de bağımsızdır' ifadelerini kullandı.
BİZLER ÇOK ŞANSLIYIZ
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, 'Eskişehirliler olarak çok şanslıyız. Kent konseylerimiz çok etkin çalışıyor. Sivil katılımcılığın önemli olduğu bu dönemde etkin rol oynuyorlar. Bizler hep birlikte çok çalışacağız. Ülkemizin şu anki durumunda kentin dertleriyle dertlenmek çok zor ama kent konseyleri bunu kendilerine görev edinmiş durumda' dedi.
KENTLERİN ÜÇÜNCÜ GÜCÜ
'Kent Konseylerinin temelinde demokrasi, özgürlük, eşitlik ve saygı yatmaktadır' diyen Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Cahide Tetik, şöyle konuştu: 'Odunpazarı Kent Konseyi bizim belediyemizin en önemli birleşenlerinden biri. İlk dönemde de Stratejik Planımıza ortaklardı. Bu dönemde de Stratejik Planımız için çok çalıştılar. Bir hafta gibi uzun bir süre bütün bu kentin birleşenlerini toplayarak bize rapor sundular. Eskişehir'de bir baş belası var. Bazı kentlerimizde de bu var. Alpu Termik Santrali. Kent Konseyleri bu konuda direnç odakları oldu. Bu kentin üçüncü gücü olarak sizi kutluyorum. Platform başkanlığının da bize geçiyor olmasının ağır bir sorumluluk verdiğinin farkındayım. Tekrar hepinizi kutluyorum, görevinizden dolayı da tebrik ediyorum.' Açılış konuşmaları sonrasında ise devir teslim yapıldı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim