Ziyarette Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Sinan Özkar, ETO Yönetim Kurulu ve Meclis Divanı da yer aldı. Ziyarette konuşan ETO Başkanı Metin Güler, 1 Kasım seçimlerinin sonuçları ne olursa olsun, kalıcı ve güven ortamını yeniden inşa edecek, yatırımları sürdürecek, ülkede huzuru devam ettirecek bir hükümetin kurulması gerektiğini söyledi. İş dünyasının 2015 yılındaki gelişmeleri tedirginlikle karşıladığını belirten ETO Başkanı Metim Güler, özellikle ülkemizin güneydoğu sınırında yaşanan olayların yabancı yatırımları olumsuz etkilediğini söyledi.

ESKİŞEHİRLİ TÜCCAR VE SANAYİCİYE DAHA ÇOK DESTEK VERİLMELİ

Türkiye'nin 2014 yılında Ocak-Eylül döneminde 118 milyar Dolar olan ihracatının, bu yılın aynı döneminde 106 milyar Dolar'a gerilediğini ve ihracatta % 10 düşüş yaşandığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir'de ise %9.3 düşüş ile geçen yıl 685 milyon dolar olan ihracatın bu yıl 621 milyon dolara gerilediğini söyledi. İhracatı geliştirmek için özellikle bilgi temelli ve ileri teknoloji sanayiye yönelmek gerektiğini ifade eden ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir'in bu noktada yeterli tecrübe ve kapasiteye sahip olduğunu, özellikle havacılık ve raylı sistemler sektöründe tüccar ve sanayiciye daha çok destek verilmesi gerektiğini kaydetti. Eskişehir'in sorunlarının çözümü için milletvekillerinin T.B.M.M'de daha etkin çalışması ve farklı partilerden olsa da şehir için ortak noktada buluşması gerektiğini ifade eden Başkan Metin Güler, şehrin geleceğinin belirlenmesi ve yol haritasının çizilmesinde milletvekillerinin öncü rol oynamasını beklediklerini dile getirdi.

ESKİŞEHİR LOBİSİNİ SAĞLAMAK İÇİN ÇABA SARF EDECEĞİZ

CHP İl Başkanı Sinan Özkar, seçimler sonrasında hükümetin kurulması ile birlikte yatırımların devam edeceğini, güven ortamının sağlanacağını kaydetti. CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, 1 Kasım erken seçimleri sonrasında iş dünyasının görmeyi arzu ettiği Eskişehir lobisini sağlamaya çalışacaklarını, şehrin sorunlarının çözümünde öncülük edeceklerini söyledi. ETO'nun fuar, kongre merkezi ve yeni hizmet binası projesinin önemine değinen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, Eskişehirli tüccar ve sanayicilerin taleplerinin yerine getirilmesi için mecliste kendilerine verilen tüm yetkileri kullanacaklarını, şehrin lobi faaliyetlerinin daha etkin sürdürüleceğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim