SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, bordrolarını yoksulluğa, sömürüye meydan okuduklarını göstermek, insanca yaşam hakkı için mücadeleyi büyütmeye kararlı olduklarını göstermek için yaktıklarını söyledi. Platform adına açıklama yapan Mutlu, 'Bugün ellerimizde yoksulluğun, sömürünün belgesi olan bordrolarımızla alanlardayız. Ellerimizdeki bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir' dedi.

Mutlu, kamu çalışanlarının sendika kanununda yapılan değişikliklerle 2,5 milyon kamu emekçisinin ve 1,9 milyon emeklisinin iradesinin yandaş konfederasyon yönetimine altın tepsiyle sunulduğunu öne sürdü. 2013 toplu sözleşme görüşmelerinin yasal olarak bir aylık süre olmasına rağmen görüşmelerin yedinci gününde masanın tarafları olan konfederasyonlarla bile haber verilmeden 'Satış Sözleşmesi' imzalandığını iddia eden KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, 'Kamu emekçilerinin sosyal, demokratik ve özlük haklarına ilişkin hiçbir hususun görüşülmesi sağlanmadan ekonomik açıdan ortaya tam bir sefalet belgesi çıkmıştır. 2014 yılında enflasyonun çift haneli rakamlara ulaşmasına kesin gözüyle bakılırken, maaşlara yapılan 123 TL'lik artış daha üç aylık enflasyon rakamlarıyla birlikte buharlaşmıştır. Kamu emekçilerinin uzun yıllardır yaşadığı yoksullaşma süreci 2014 yılında artarak devam etmektedir' dedi.

Mutlu, kamu emekçilerin gasp edilen gerçek bir toplu sözleşme hakkını kullanmaları, herkese güvenceli iş, onurlu bir yaşam, insanca bir ücret, kaynakların sermayeye değil, işsizlik ve yoksullukla mücadeleye ayrılması, demokratik bir çalışma yaşamı için tüm kamu emekçilerini mücadelede yer almaya ve geleceklerine sahip çıkmaya çağırdı.

Editör: TE Bilisim