Türk Harb-İş Şube Başkanı Hasan Atak, Türk İş, DİSK ve KESK'e bağlı sendika temsilcileri adına kıdem tazminatıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
ÇİRKİN BİR UZANTI
'Kıdem tazminatını yeni bir düzenleme ile etkisiz kılmayı, güvence olmaktan çıkarmayı hedefleyen düzenlemeler işçilerin iş güvencesini ve birikmiş emeğinin karşılığı anlamına gelen kıdem tazminatı hakkını açık biçimde ortadan kaldıracaktır' diyen Atak, 'Onları güvencesiz, korumasız bırakacak, tutsak ve kölelik koşullarına mahkum edecek, buna karşılık işverenlere çok geniş bir serbestlik alanı açacaktır' şeklinde konuştu. Kıdem tazminatının çalışanlar için kazanılmış temel bir hak olduğunu vurgulayan Atak, 'Gündeme getirilen ve neredeyse zorla dayatılarak yürürlüğe sokulmak istenen kıdem tazminatı fonu, çalışmaları işlerinden kolay bir biçimde mahrum etme mantığının çirkin bir uzantısıdır. Bu nedenle sendikaların görevi, bu tehlikeli yaklaşıma karşı kitlesel tepkilerini ortak, sürekli ve etkili olarak dile getirmektir' ifadelerini kullandı.
PANELE DAVET
Atak, halka seslenerek, 'Bizler DİSK Birleşik Metal İş, Genel İş, Emekli Sen, Türk Harb İş, Türk İş, Kristal İş, TÜMTİS, KESK Şubeler Platformu olarak görevimizi yerine getirmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Cumartesi saat 13.00'te Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz, Erkan Aydoğanoğlu ve Murat Özveri'nin konuşmacı olarak katılacağı panelimize tüm Eskişehir halkını davet ediyoruz' dedi. HM
Editör: TE Bilisim