Dernek lokalinde gerçekleşen buluşmada CHP heyeti dernek üyelerinin sorunlarını dinleyerek çözüm için fikir alışverişinde bulundular. Heyet adına konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir birinci sıra milletvekilli adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, demokrasilerde denetim mekanizmalarından birinin de sivil toplum örgütleri olduğunu söyledi.

Usluer, 'Sivil toplum örgütleri iktidarların denetleyicileridir. Dolayısıyla güçlü sivil toplum demek, iyi demokrasi demektir. Türkiye'nin son 13 yılki AKP iktidarı sürecinde sivil toplum örgütleri korkutulmaya ve sindirilmeye çalışılmıştır. Biz CHP olarak ilk 100 günlük hedeflerimiz arasına sivil toplum örgütlerini de koyduk. Sivil toplum örgütlerini yeniden güçlendireceğiz' dedi.

EN PAHALI MAZOTLA EN UCUZ BUĞDAYI ÜRETİYORUZ

AK Parti'ye Kırımlılardan oy çıkmaması gerektiğini vurgulayan Odunpazarı Belediye Başkanı. Kazım Kurt ise; 'Çünkü hepimiz tarımla geçinen insanlarız. Dünyanın en pahalı mazotuyla dünyanın en ucuz buğdayını üretiyoruz. Bu işin sorumlusu AKP'dir. Biz CHP olarak diyoruz ki, üretim için kullanılan mazottan Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi'ni kaldıracağız' diye konuştu.

CHP'NİN BİLDİRGESİNDE KIRIM TATARLARI DA VAR

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Spor Kulübü Derneği Başkanı Evren Olcay da 'Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim bildirgesinde Kırım Tatarlarının adının geçmesi ve bizlerle ilgili öngörülenler ve yapılacaklar bizleri çok mutlu etti' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim