Sempati Hayvan Hastanesi Cerrahi Uzmanı Veteriner Hekim İnan, kedi veya köpeklerde halsizlik, iştahsızlık ve ateşlenme gibi durumların fark edildiğinde mutlaka veterinere götürülmesi gerektiğini söyledi.

Kış aylarının evciller için tehlikeli olabileceğini aktaran Kıvanç İnan, kar ve buzların erimesi için kullanılan tuz gibi kimyasalların kedi ve köpekler için zehirleyici ve yaralayıcı olabileceğini vurguladı. Kedi ve köpeklerin soğuk havalara iyi adapte olması gerektiğini söyleyen İnan, 'İyi adapte olamazlarsa bu adapte sürecinde, normal şartlarda 22 derece bir ortamda baktığınız bir ev köpeği; aniden eksi derecelerdeki sokağa çıktığı zaman ciddi anlamda zorluk yaşayabilir. Bu nedenle önlem almak gerekecektir. Kıyafet ve bazen patik şeklindeki şeyler giydirilebilir. Tabii mevcut şartların şiddetine göre bunlar değişiklik gösterir. Aynı şekilde bakım açısından kedilerde ciddi problemle karşılaşabiliyoruz' diye konuştu.

İnan, kış aylarında kedi ve köpek gibi evcil hayvanların çok fazla dışarı çıkarılmaması gerektiğine dikkat çekti. İnan, 'Elbette günlük ihtiyaçları, günlük yürüyüşleri ve tuvalet ihtiyaçları vardır. Bunları karşılamak için muhakkak dışarı çıkması gerekiyor ancak, bunları gereğinden fazla uzatmamak lazım' dedi.(İHA)

Editör: TE Bilisim