Pazar esnafı Emin Özkaya, pazar piyasasını değerlendirdi. Meyve fiyatlarının değişkenlik gösterdiğini belirten Özkaya, 'Mevsim meyveleri, yerini terk edenler var, yeni çıkanlar var. Fiyatlar normal, fiyatlar daha da ucuzlayabilir. İncir, üzüm ve şeftalinin şu anda harmanı, dolayısıyla bollaştı. Bütün bütçelere göre mallar var. Ucuzu da var, pahalısı da var' dedi.
FİYATLAR UCUZ
Kızılcık meyvesin öne çıktığını vurgulayan Özkaya, 'Kışa hazırlık için kızılcık var. Müthiş bir şey. Soğuk algınlığı için C vitamini deposu' şeklinde konuştu. Yerli kavun ve karpuzun çıkmaya başladığını söyleyen Özkaya, 'Karpuzun fiyatı şu an 1 lira. Bu fiyatın da altına düşeceğini düşünüyoruz bu gidişle. Pazar bulamıyoruz. Pazar bulamadığımız için de iç pazar da üretilen malları kaldırmıyor. Fiyatlarımız ucuzladı' ifadelerini kullandı.
MASRAF ÇOK
Özkaya, 'Masraflar bir hayli fazla. 1 litre mazotu göz önüne alacak olursan bedavaya sebze ve meyve satıyoruz Eskişehir'de. Eskişehir halkı bunun kıymetini bilsin. Şu anda tezgahımızdaki en pahalı meyve 12 TL ile kızılcık. O da az olduğundan dolayı pahalı. Bazıları diyor ki fiyatlar aşırı zamlanıyor. Yapacak bir şey yok, masraf çok. Bir işçinin yevmiyesi 100 lira, bir litre mazot 6 buçuk lira. Buradan yola çıkacak olursak satılan meyveler bunun yanında bedava' ifadelerini kullandı.

MEYVE FİYATLARI ŞU ŞEKİLDE:
KIZILCIK: 12 TL
NEKTARİN: 5 TL
ARMUT: 6 TL
ERİK: 6 TL
ŞEFTALİ: 6 TL
İNCİR: 7 TL
ÜZÜM: 5 TL
MUZ: 12 TL
KAVUN: 2,5 TL
KARPUZ: 1 TL
Editör: TE Bilisim