Tepebaşı Belediyesi Gündüzler hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. Toplantıda kömürlü termik santrali isteyen ve istemeyen köylüler gerekçeleriyle görüşlerini aktardı. Söz alan mahalle sakinleri verimli arazilerinin zarar görmesi ve su kaynaklarının kirlenmesinden duydukları endişeleri dile getirdi. Sağlıklarının her şeyden önemli olduğunu ifade eden mahalleli, ekonomik getirisinin konuşmasının gerekli olmadığını söyledi.
DİMDİK DURALIM
Köylülerin termik santral hakkındaki görüşlerini alan Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bir belediye başkanı olarak değil doktor olarak konuştuğunu belirterek, 'Bu toprağın kıymetini bilsinler. Bu bölgede yapılan tarımdan ve hayvancılıktan bu şehir yaklaşık 200 milyon TL para kazanıyor. Lületaşından ise yaklaşık 16 milyon TL gelir elde ediliyor. Yolumuzdan vazgeçmeyelim sonuna kadar dimdik duralım. Mümkün değil o santrali yaptırmayacağız' dedi.
İSTEMİYORUM
Bölgenin genç çiftçilerinden Emir Süzen de, hallerinden memnun olduklarını ve çiftçiliğe devam etmek istediklerini ifade etti. Süzen, termik santralde çalışmak istemediğini vurgulayarak şunları söyledi: 'Burada amcam ve babamda var. 60 yaşından sonra fabrikada mı çalışacaklar? Arkadaşlarımla çiftçiliğe baş koyduk. Bende yerin altında çalışmak istemiyorum.' Toplantının sonunda belediye tarafından hazırlanan termik santralle ilgili anket yapıldı. HM
Editör: TE Bilisim