Büyükşehir Belediyesi ve Baro ortaklığında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle panel düzenlendi. 'Ölmek İstemiyoruz' konulu panele Yazar Çiğdem Çıdamlı, Avukat Candan Dumrut ve eski eşi tarafından öldürülen Çiğdem Çelendir'in annesi Aynur Çelik konuşmacı olarak katıldı.
KİMSE ÖLMESİN
19 Ocak 2015'te eski eşi Çiğdem Çelendir'i, kardeşi Muhammet Murat Çelik'i tabancayla öldüren, kayınvalidesi Aynur Çelik'i de tabancayla yaralamıştı. Taşbaşı Kültür Merkezinde gerçekleşen panele vücudunda hala kurşunla gezen Aynur Çelik, yaşadıkları vahşeti ve sonrasında yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlattı. Çelik, 'Sürekli bizi tehdit ediyordu. Kapımıza dayandı. Polise gittiğimde 'Burası dağ başı değil sizi korkutuyor' dediler. Bir gün geldi hepimizi vurdu. Çiğdem'i, Muhammed'i ve beni vurdu. Ne görüşebildim ne konuşabildim çocuğumla. Torunlarım da onun ailesinin yanında yaşıyor ben de anneanneyim, çocukları istiyorum. Öldürenlerin yanında çocuklar. Çiğdem'ler ölmesin. Herkes sahip çıksın. Ben böyle bir platform olduğunu bilmiyordum, bilsem belki de ölmezdi. Çiğdem, her gün dayak yiyerek yaşadı. Dört defa kesilerek geldi ve sonunda öldürdü. Kimse göz yummasın. Kimsesizlere sahip çıkılsın, kimse ölmesin. Hakimler elini vicdanına koysun' dedi.
İYİ İNSAN DEĞİLLER
'Kızıma doyamadım' diyen Çelik sözlerine şu ifadelerle devam etti: 'Keşke Çiğdem ölmeden gelseydim buraya belki ölmezdi. 7 sene dayak yemiş yapmadığı bir şey için suçlandı. Bunlar iyi insan değil. Neden bizim kadınlarımız ölüyor' dedi. Ayrıca panelde şiddete karşı örgütlü mücadelenin önemine vurgu yapıldı. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim