Parti İl binasında gerçekleşen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP'nin tutumu eleştirildi. İlk olarak konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, görüşmeler süresince 14 ilke ve 5 madde üzerinde durduklarını bu madde ve ilkelerin demokrasinin olmazsa olmazları olduğunu vurguladı. Usluer, süreç içerisinde CHP'ye uzun süreli bir koalisyon hükümeti teklifi gelmediğini AKP'nin kısa süreli ve dar kapsamlı hükümet istediğini, olmazsa kendi kuracakları bir azınlık hükümeti için teklif getirdiklerini söyledi. CHP olarak bu teklifleri kabul etmediklerini ifade eden Usluer, 'Davutoğlu açıklamasında 'Millet bize görev verdi' dedi. Aslında millet onlara görev vermedi. Millet onlara '13 yıldır bu ülkeyi yönettiniz ama biz artık sizin tek başınıza ülkeyi yönetmenizi istemiyoruz' mesajını verdi' diye konuştu.

'Bizler kırmızı plaka peşinde değiliz'

Seçimlerde ilk iki sırada çıkan iki büyük partinin uzlaşma mekanizmasını kullanması için koalisyon görüşmelerinin önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, ülkenin terör ve ekonomi gibi sorunlarının büyüdüğü bir dönemde tarihi bir fırsat yakaladıklarını fakat Davutoğlu'nun bu fırsatı ülkenin elinden aldığını belirtti. 'Bizler kırmızı plaka peşinde değiliz. Milletin sorunlarını çözüme kavuşturmak için yola çıktık' diyen Çakırözer, AKP'nin kırmızı plakalarını ve koltuklarını bırakmak istemediklerini vurguladı.

'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davutoğlu'nun iplerini biraz gevşetmeli'

Sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenerek başlayan CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Türkiye'nin bir kişinin hegemonyasıyla yönetildiğini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Davutoğlu'nu kukla gibi oynattığını söyleyerek Türkiye'nin iki ayının boşa gittiğini dile getirdi. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Davutoğlu'nun iplerini biraz gevşetmeli. Türkiye kimsenin şahsi çıkarlarına alet edilemez' diyen Yüksel, bugüne kadar negatif bir söylem kullanmadıklarını önce Türkiye dediklerini fakat AKP'lilerin önce AKP değil önce Erdoğan dediklerini savundu. (HM)

Editör: TE Bilisim