Eskişehir Ticaret Odası, yurt dışına açılmak isteyen küçük ve orta ölçekli işletmelerin Avrupa Birliği hibelerinden yararlanmaları için TÜBİTAK'ın işbirliği ile bilgilendirme toplantısı düzenledi. KOBİ'lerde Yenilikçilik ve Yeniliğe Hızlı Erişim 2016 Programları Bilgilendirme Toplantısı'na ETO Başkanı Metin Güler, TÜBİTAK uzmanlarından Okan Saldoğan, Tolga Bülbüloğlu, Mustafa Büyükkara ve çok sayıda firma temsilcisi katıldı. Toplantı öncesinde konuşan ETO Başkanı Metin Güler, günümüzde AR-GE ve inovasyonun ticaret ve sanayi için büyük önem taşıdığını, yenilikçi olan ve icat eden firmaların başarıya ulaştığını söyledi.

AR-GE VE İNOVASYONA ÖNEM VERENLERE BÜYÜK FIRSAT

Taklit eden ve takip eden firmaların yerinde saydığını ve bir müddet sonra piyasadan çekildiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, ' İşte bu konuda Avrupa Birliği çok önemli bir adım attı. Horizon 2020 programı çerçeve programı adı altında KOBİ'lerde Yenilikçilik ve Yeniliğe Hızlı Erişim 2016 Programlarını başlattı. Bu sayede Avrupa'da bilim ve teknoloji alanında yapılan yatırımların artırılması amaçlanıyor. Bu programlar özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerimizi yani KOBİ'lerimizi çok yakından ilgilendiriyor. Bu programlar kapsamında AR-GE ve inovasyona önem veren, bir ürün icat eden firmalarımıza çok büyük destekler verilecek' diye konuştu.

'SİZ İCAT EDECEKSİNİZ FİNANSMANINI AB SAĞLAYACAK'

Eskişehir Ticaret Odası'nın şehirdeki KOBİ'lerin bu programlardan yararlanmasına büyük önem verdiğine dikkat çeken Başkan Güler, ' Bu programlar sayesinde hali hazırda teknoloji geliştiren ve prototip üretip pazara girmeye çalışan üreticilere 50 Bin'den ile 3 Milyon Euro'ya kadar hibe sağlanacak. Siz sadece fikir üretecek ve bir ürün icat edeceksiniz, finansmanını Avrupa Birliği sağlayacak. Bu sayede kendi başına ürününü pazara süremeyen firmalarımız uluslararası arenada yer alabilecek' dedi. Toplantıda TÜBİTAK uzmanları tarafından firmaların hibelerden hangi şartlarda yararlanabileceği ve başvuru koşulları hakkında geniş çaplı bilgi verdi. (HM)

Editör: TE Bilisim