Duncan öne çıktı
Potanın Şimşekler, yeni sezon öncesi 4 hazırlı maçı yaptı. Bu maçların 3'ünü kaybeden Siyah-Kırmızılı ekip, 1 galibiyet aldı. Devlerin ilk maçında Muratbey Uşak'a 85-73 mağlup oldu. Uşak maçında 16 sayı atan Josh Duncan takımın en skorer ismiydi. 7 de ribaund alan Amerikalı, takım mağlup olmasına rağmen mücadelesiyle alkış topladı. 6 asist yapan Yunusemre Sonsırma da sahanın iyilerindendi.

Ayres yıldızlaştı
Temsilcimiz ikinci maçında bir başka Tahincioğlu Basketbol Süper Lig ekiplerinden Banvit ile karşılaştı. Balıkesir'de oynanan maça yeni transfer Jeffy Ayres damgasını vurdu. 18 sayı atan Amerikalı, maçın en skorer ismi oldu. 6 ribaund alıp, 1 de asist yapan Ayres, galibiyette büyük paya sahip oldu. Maçı 78-68 kazanan Dev Adamlarda Duncan 16, E.J. Rowland ise 15 sayı attı. Marshall 12 sayıyla katkı verdi.

Daçka'ya kaybettik
Siyah-Kırmızılı ekip 3'üncü hazırlık maçında Antalya'da Tahincioğlu Basketbol Süper Lig ekiplerinden Darüşşafaka ile karşılaştı. Antalya Gloria Sports Arena'da oynanan maçı Darüşşafaka 78-60 kazandı. Karşılaşmada E.J. Rowland 15 sayı kaydederken, Jeffy Ayres 11 sayıyla katkı sağladı. İlk kez Eskişehir Basket forması giyen Baron 11 sayı, 4 ribaund, 3 asistle oynadı. Duncan, Marshall ve Buğrahan süre almadı.

Zenit farklı geçti
Eskişehir Basket 4'üncü hazırlık maçında Rusya Basketbol Süper Ligi takımlarından Zenit Saint Petersburg ile Antalya Gloria Sports Arena'da karşılaştı. Maçın başından sonuna kadar etkili olan taraf Rus ekibiydi. Her periyotta farkı açarak giden Zenit, maçı 97-61 kazandı. Ayres 26 sayı atarak maçın en skorer ismi oldu. Berkay 7 sayı atarken, Yunusemre Sonsırma 8 sayı attı. Baron 9 sayı ile katkı verdi.

Hazırlık maçlarında alınan skorlar şöyle;
Eskişehir Basket-Muratbey Uşak : 73-85
Eskişehir Basket- Banvit : 78-68
Eskişehir Basket- -Darüşşafaka : 78-60
Eskişehir Basket- Zenit St. Petersburg : 61-97
Editör: TE Bilisim