Yeşiltepe Mahallesi Bilgeç Caddesi'nde meydana gelen olayda, Selami S. ile Yalçın Ç. araçlarının aynasına zarar veren kimliği belirsiz 2 kişiyle tartışmış ve şüpheliler tarafından bıçaklanarak ağır yaralanmışlardı. Selami S. Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde, Yalçın Ç. ise hastaneye götürülürken ambulansta hayatını kaybetmiş, şüpheliler ise olayın ardından kaçmıştı.

Edinilen bilgiye göre, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Ekipleri'nin yaptığı soruşturmalar sonucunda, Kocaeli ilinde yapılan operasyon sonucunda, kimlikleri daha önceden tespit edilen H.K. (20) ve ağabeyi O.K. (28) yakalanarak gözaltına alındı.

Eskişehir'e getirilen şüpheliler, Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ndeki sağlık muayenelerinin ardından ifadeleri alınmak üzere polis merkez amirliğine götürüldü.

'233 SAATLİK GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ İNCELENDİ'

Olay sonrasında kayıplara karışan şüpheliler 12 gün kaçabildi. Eskişehir Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, başlattıkları çalışma sonucunda 22 ayrı evde arama yaptı. Güvenlik kameralarında görülen şüphelilerin eşkallerine benzer 150 kişiyi takibe alan ekipler ayrıca, 52 ayrı iş yerinden 233 saatlik güvenlik kamera kaydını izledi. Güvenlik kameralarındaki şüphelilerin eşkallerini tam olarak belirlemek isteyen Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, 1250 kişi ile yüz yüze görüştü. Yapılan çalışmalar sonrasında ekipler, şüphelilerin H.K. (20), ile ağabeyi O.K. (28) olduğunu tespit etti. Ardından ekipler, yapılan operasyonla H.K'yi, Kocaeli'nin Göçlük İlçesi'nde, O.K'yi ise Kocaeli'nde yakaladı.

'KENDİMİZİ KORUMAK İÇİN BIÇAKLADIK'

Şüphelilerin, Emniyet Müdürlüğünde alınan ilk ifadelerinde, 'Olay günü alkollüydük. Kolumun araç dikiz aynasına çarpması sonucu ölenlerden biri küfür etti. Daha sonra bize saldırdılar. Aramızda kavga başladı. Biz de kavga sırasında kendimizi korumak için bıçakladık' dedikleri öğrenildi.

Yakalanan şüpheliler gözaltına alındıktan sonra Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. (İHA)

Editör: TE Bilisim