Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayının ilk oturumunu Başkan Yılmaz Büyükerşen başkanlığında gerçekleştirdi. Mecliste belediye encümenleri ve 8 komisyonun üyeleri belirlendi. AK Parti Grubu gündem dışı söz alarak mecliste görüşülmek üzere 'Şehir Hastanesi'ne ulaşım için gereken yolların Büyükşehir Belediyesi tarafından açılması ve kamulaştırma işlemlerinin yapılmasıyla' ilgili önerge verdi. Başkan Büyükerşen meclise ara vererek, AK Partili meclis üyeleri Ahmet Yapıcı ve Mustafa Birsen ile maddeyle ilgili görüştü. Görüşmenin ardından öneri gündeme alınarak ilgili komisyona gönderildi.
KINIYORUZ
Meclis üyelerinden Emre Genç de CHP Grubu adına gündem dışı söz alarak AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş'ın Eskişehir ile ilgili sözlerine tepki gösterdi. Genç, 'Eskişehir sanki fuhuş şehri, Eskişehirlileri de buna yardım eden şekilde gösteren sözleri söyleyen AK Parti Kütahya İl Başkanını CHP Grubu olarak kınıyoruz. Eskişehir Anadolu'nun parlayan yıldızıdır. Eskişehir halkıyla, idarecileriyle her geçen gün gelişen bir şehirdir. Sizlerin sayesinde turistlerin akın akın geldiği bir şehirdir. Daha öncede buna benzer açıklamalar olmuştu, biz bu açıklamaların karşısındayız. Aynı özveriyi AK Parti Gurubundan da beklediğimi iletmek istiyorum' dedi. AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Birsen ise parti yöneticilerinin Eskişehir'e karşı yapılan tüm karalama çalışmalarının karşısında olduklarını daha önce zaten açıkladıklarını söyledi.
Daha sonra Encümen ve Komisyon üyelerinin seçimine geçildi. Listeler şu şekilde oluştu:
Belediye Encümeni: Tuncer Köküer, Yaşar Çorapsız, Adem Çakır, Hızır Ayık ve Ali Cebeci (AK Parti)
Plan ve Bütçe Komisyonu: Ahmet Yapıcı, Rahime Turan, Mustafa Önder, Mustafa Arslan, Muhsin Doğan (AK Parti) - Abdülkadir Adar, Ahmet İlker (CHP)
İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Tuncer Köküer, Yaşar Çorapsız, Nuri Temizsoy, Hasan Doğru, Hamdi Karakuş (AK Parti) - Hüseyin Erdemir, Erdoğan Aydoğmuş (CHP)
Editör: TE Bilisim