'Kamp Antalya Belek'te'
Önce takımdan bahseden Ünal, 'Devrenin bitimine iki maç kaldı. Adana'dan puanlarla dönmeyi istiyoruz. İçerde Bolu maçı oynayacağız. Daha sonra Antalya Belek bölgesinde kampa gitmeyi düşünüyoruz. Lisansları ayarladığımızda iki dönemlik bir kamp yapacağız. 2-3 Ocak'ta takımı toplamayı düşünüyoruz. Antalya'da hazırlık maçları yapacağız' dedi.

'Dayanışma Gecesi gelir sağlayacak'
Dayanışma Gecesi'ne değinen Ünal, '19 Aralık akşamı 19.30'da Anemon Otel'de İcra Kurulu'nun organize ettiği bir gece düzenlenecek. Bir nevi moral gecesi olacak. Biletlerin dağıtımı başlandı. Bu biletlerden kulübümüze gelir sağlanacak. Bu geceye Valimiz, Belediye Başkanları, Oda başkanları gibi isimler de katılacak' ifadelerini kullandı.

'Dosya sayısı 57'
Lisans konusunda geçen Başkan Ünal, '57 dosya ile uğraşıyoruz. Birçoğunun imzaları toplandı. Yüzde 85'ini bitiriyoruz. 40 milyon lirayla bu dosyaları kapatırız. De Federico'nun 163 bin lira alacağı vardı. Bu dosyayı kapattık puan silme cezasını ortadan kaldırdık. Riskli olan dosyalar çok var. Toko, Ben Khalifa, Kulach gibi isimlere ödeme yapılmadığı takdirde puan silme cezası gelebilir. Ama bunlarla görüşmelirimiz sürüyor' diye konuştu.

'Yeni bir hikaye yazılıyor'
Genç kadronun çok iyi mücadele ettiğini belirten Ünal, 'Türk futboluna yeni bir hikaye yazarak geliyoruz. Bugün ligde oyuncularımız kendilerini ispat ederek geldiler. İçlerinden bizim formamızı uzun yıllar giyeceğini görüyoruz. Takım halinde çok önemli bir mücadele ediyorlar. Ümraniye, Gazişehir gibi ekiplerle dişe diş oynadık. Deplasman fobisimiz var bunu da atlatacağımızı düşünüyorum… Semih Şentürk, Bruno Mezenga, Hürriyet Gücer gibi isimleri geri çağırma şansımız da var ancak bizim önceliğimiz transfer yasağını kaldırmak' dedi.

'50 Milyon'la Play-Off'a'
Ünal, '40 milyon TL ile lisans sorununu çözeriz. 50 milyon lirayla bu takım borçlarını ödeyip Play-Off'lara kalabiliriz. 75 milyon TL'ye ise tüm borcu kapatırız. Eğer lisanslar çıkmazsa bu genç futbolcularla mücadele edeceğiz. Ya da sözleşmesi sona eren Hürriyet Gücer, Bruno Mezenga, Semih Şentürk gibi isimlerle görüşüp sezonun ikinci yarısında onlarla devam edeceğiz. 6 Haziran'dan bu yana 21 milyon lira kaynak toparlamışız. Borçları ödeyerek geliyoruz. Stadyum isim hakkı projesi hala duruyor' şeklinde konuştu.

'Dündar Ünlü aday olursa…'
Kongre kararı alacaklarını belirten Ünal, 'Çarşamba günü toplantı yapacağız ve kongre kararı alacağız. Biz her defasında sesleniyoruz; varsa kulübe talip olan gelsin diyoruz. Dündar Ünlü bizim arkadaşımız. Onunda düşüncesi Eskişehirspor'u bulunduğu kaostan nasıl kurtarırız diye. Eğer kongrede Dündar kardeşimiz aday olursa sonuna kadar destek veririz. Eskişehirspor hepimizin ortak sevdası. Biz koltuk sevdalısı olan insanlar değiliz. Yarın (bugün) Dündar arkadaşımla bir yemek yiyeceğim' dedi.

'Burası dilencilik makamı değil'
Ünal, 'Eskişehirspor başkanlığı dilencilik makamı değildir. Bu kulüpte neler yaşadığımızı biliyoruz. Bu sıkıntıyı hep birlikte aşacağız. Oradan buradan sallamak kolay... 7979'a herkes destek versin. Bizim elimizdeki futbolcularımız için hiçbir kulüple görüşmedik. Kimseye de vermeye niyetimiz yok. Ancak çok ciddi rakamlar verilir o zaman bazı şeyler düşünülür' diye konuştu.

'Kimse köstek olmasın'
'Küllerinden doğan bir kulübe herkes destek veriyor' diyen Ünal, 'Lütfen kimse köstek olmasın. Eğer heyecanlı, gönüllü bir arkadaş varsa biz buradan ayrılırız. Onlara biz destek verelim. Bizim çocuklarımız yeni bir kahramanlık öyküsü yazıyor. Eskişehirspor altyapısıyla mücadele etse dahi kimsenin kolay lokması değildir. Eğer transfer açılırsa giden futbolcularımız aramıza geri dönecek' dedi.

'Kim istiyorsa gelsin'
Ünal, 'Eskişehirspor'u her kim istiyorsa gelsin bu saat itibariyle teslim edelim. Hemen onlara yardımcı olalım. Hep birlikte bu kulübe destek olalım. Gel başkanım güzel bir yönetim oluşturalım dedim. Birlikte yönetelim dedim. Onun derdi de başkanlık değil. Ne olursa olsun genel kurul kararı alırım kimse de aday çıkmaz. Bende genel kurulu kararı alırsam bende olmam. Kimse çıkmaz, bende çıkmam. Ben genel kurulu alırım o salondan çıkarım' diye konuştu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Editör: TE Bilisim