Kentte bir anahtarcı, işletmesinin önüne 'Güveliğiniz tehlike altında olabilir. Lütfen anahtarcı belgesi olmayan, korsan iş yapan anahtarcılara dikkat ediniz' yazılı tabela yaptırarak, vatandaşları korsan anahtarcılara iş yaptırmamaları konusunda uyarıyor.

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan işletme yetkilisi Hasan Enci, elektrikçilerin de, boyacıların da anahtarcılık yapar hale geldiğini öne sürerek, her işi bilene yaptırmanın gerektiğini söyledi.

'Korsan Anahtarcı'lara yönelik hiçbir denetim yapılmadığını iddia eden Enci, 'Vatandaşlar anahtarcı belgesi, çilingir belgesi olanlara işlerini yaptırmalılar. Mesela seyyar olarak gezen birçok kişi var, bunlar bile 'çilingirciyim' diyerek kapı açıyor. Biz bunlara tepki amaçlı işyerimizin önüne bu tabelayı yaptırdık ve vatandaşları uyarıyoruz. Bu tür korsan olaylar belediyenin denetimi altında ama hiçbir denetim göremiyoruz. Yetkililerden bu konunun araştırılmasını, anahtarcılık ve çilingirlik yapanların belgelerinin kontrol edilmesini istiyoruz' dedi.

Editör: TE Bilisim