SERİ KATİL, VAHŞETTEN BİR GÜN ÖNCE BURSA'DA ADAM ÖLDÜRMEK İSTEDİ

Cep telefonu sinyallerinden seri katilin, vahşetten bir gün önce öldürdüğü arkadaşı Birol İ. ile birlikte Bursa'ya gelerek, daha önce yanında çalışan 19 yaşındaki S.T.'yi kaçırmak istediği ortaya çıktı. Seri katilin işlettiği kahvehane çalışan S.T.'nin 3 ay önce 'Burada kumar oynatılıyor' deyip işi bırakarak Bursa'daki ailesinin yanına taşındığı belirlendi. Şüpheli Soytürk Ç.'nin genci ikna için, öldürdüğü arkadaşı Birol İ.'ye 'Seni özledim' diyerek telefonla arattığı belirlendi. 4 gün önce Birol İ. ile birlikte Bursa'ya gelen katilin, S.T.'yi ikna edemeyince kaçırdığı kaydedildi. Katil Soytürk Ç. ellerine kelepçe takıp zorla Eskişehir'e götürmek istediği S.T.'yi kalbinden bıçakladı. Bursa Gemlik Yolu Kurtul Köyü girişinde can havliyle kendisini hareket halindeki arabadan atan S.T., polisi arayarak yardım istedi. Seri katilin, S.T.'yi öldü diye bırakıp gittiği Eskişehir'de bu vahşeti gerçekleştirdiği belirlendi.

ÖLÜMDEN KURTULAN GENÇ DEVLET KORUMASI ALTINA ALINDI

Yaralı S.T., kaldırıldığı Gemlik Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından göğsünden aldığı bıçak yarasının öldürücü olmadığı belirlendi. Gencin, firari olan şüphelinin kıskacında olma ihtimaline karşı alarma geçen polis, Bursa'daki güvenlik tedbirlerini artırdı. Katilin elinden kurtulmayı başaran S.T., koruma altına alındı. Ailesiyle birlikte oturdukları evden tahliye edilerek güvenli bir adrese götürülen genç, firari olan şüpheli yakalanana kadar geniş güvenlik tedbirleri altında tutulacak.

KATİLİN KALDIĞI İDDİA EDİLEN EVE NEFES KESEN OPERASYON

Gencin emniyet altında tutulduğu evin etrafında kuş uçurtmayan ekipler, aldıkları bir ihbarla alarma geçti. Seri katilin kaldığı iddia edilen Bursa'daki bir eve de baskın düzenlendi. Katilin, genci öldürmek için Bursa'ya geldiği ihtimali ekipleri hareketlendirdi. Cinayet dedektifleri, şüphelinin kaçmaması için ekip arabanın üzerine çıkarak katilin kaldığı eve pencereden girdi. Evde yapılan tüm aramalar rağmen şüphelinin izine rastlanmadı.

ÇALIŞMALAR ESKİŞEHİR'DE DE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Eskişehir'de başlatılan çalışmalarda eşini ve yeğenini öldürüp, 3 kişiyi de yaraladıktan sonra kayıplara karışan şüpheliyi yakalamak için Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı 4 ekibin incelemelerine aralıksız devam ettiği öğrenildi. Olay sonrasında Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilen yaklaşık 40 ev ve iş yerinde şüpheliyi yakalamak için arama yapıldı. Ancak aramalardan bu zamana kadar bir sonuç alınamadı. Öte yandan yapılan çalışmalar sonrasında ise olay sonrasında şüpheli Soytürk Ç.'nin 3 otomobil değiştirdiği iddia edildi. Olayda yaralanan kayınvalide Aynur Ç. ile kayınbirader Murat Ç.'nin Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi devam ediyor. Aynur Ç.'nin hayati tehlikeyi atlattığı öğrenilirken Murat Ç.'nin hayati tehlikesinin sürdüğü, durumunun kritik olduğu öğrenildi. (İHA)

Editör: TE Bilisim