Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı Aydın Ünlüce başkanlığında toplandı. Toplantıda belediye ve belediyeye bağlı şirket ve ESKİ'nin ihtiyaç durumunda kredi kullanmasına oy çokluğuyla karar verildi.
SORU İŞARETİ
Söz konusu kararla ilgili karşı oy gerekçelerini açıklayan AK Partili Meclis Üyesi Orhan Durmuş, komisyondan gelen yazıda 145 milyon lira yazdığını fakat sonradan 100 milyon liraya düşürüldüğünü, rakamlarla ilgili doğru analizler yapılması gerektiğini ifade etti. Durmuş, 'Teknik hata var. Maddeler arasında ESKİ ile ilgili bir madde daha var. Biz bu konunun Büyükşehir'in plan bütçesinde değil, ESKİ'nin meclis toplantısında görüşülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Asfalt ve yatırım çalışmaları için çekilecek kredileri onaylıyoruz. Ama cari harcamalar deyip ucu açık harcamalara olumlu bakmıyoruz. ESKİ kar eden bir kuruluş ve Büyükşehir'e para aktaran bir kuruluş. Kredi ihtiyacı olması bizim için soru işareti' diye konuştu.
HUKUKSAL ENGEL YOK
CHP'li Meclis Üyesi İbrahim Arslan ise konuyla ilgili herhangi bir hukuksal engel olmadığını kaydetti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim