Gündoğdu Mahallesinde yaşayan yabancı uyruklu bir ailenin 6 yaşındaki çocuğu Safiullah Nazary, abisi ile birlikte evlerinin yakınında kar ile oynadığı sırada mahallede bulunan başı boş köpeklerin saldırısına uğradı. Kafasındaki derinin büyük bir kısmına zarar veren köpekler vücudunun birçok yerini de ısırarak yaraladı. Babasının hastalığı sebebiyle İzmir'den Eskişehir'e gelen Yener Yılmaz isimli vatandaş çocuğu kurtardı.Çocuğun kafasında kanama gören duyarlı vatandaş tampon yaptıktan sonra sağlık ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine gelen ekipler, Safiullah Nazary'i ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırdı.
PARÇALAYACAKLARDI
Çocuğun başında 10-15 köpek gördüğünü belirten Yılmaz, 'Seslerden dolayı dışarı çıktım ve boğuşma olduğunu gördüm. Köpekleri kovalamaya çalıştım. O arada bir çocuk eli gördüm. Hemen bahçeden elime çapa aldım. Koşarak geldim ve köpekleri kovaladım. Başıboş 10-15 tane köpek var burada. Çocuğu görmeseydim köpekler paramparça ederlerdi' dedi.
DURUMU ŞU AN İYİ
3 yıldır Türkiye'de yaşadıklarını ve inşaatlarda çalıştığını belirten baba Necip Nazary ise olayı şöyle anlattı; 'Sırtında yaralar var, kafasından ısırılmış. Ayaklarında ve bacaklarında da yara var ve yaralar derin. Ameliyattan sonra çok şükür durumu iyi. Kafasının derisinin koparmış köpekler. Kurtarılmasaydı belki de çocuğum hayatını kaybedecekti.' Olay sonrasında Odunpazarı Belediyesine bağlı ekipler mahallede bulunan başıboş köpekleri toplayarak barınağa götürdü. HM
Editör: TE Bilisim