Katılım yüksekti
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yanı sıra Genel Sekreter Engin Çakmak, Genel Sekreter Yardımcısı Oğuzhan Özen, Spor Daire Başkanı Neşet Arduç, EASKF Başkanı Sadri Atam, TÜFAD Başkanı Ahmet Bingöl ile amatör spor kulüp yetkilileri katıldı.

'Es Es'in geleceği burada'
Büyükerşen amatör spor kulüplerine seslenerek, 'İşte Eskişehirspor'un geleceği burada. Belediyemizin görevlerinden biri de amatör spor kulüplerine yardımda bulunmak. Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak spora teşvik ettiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Belediye yasaları çerçevesinde destek vermeye devam edeceğiz' dedi.

Atam teşekkür etti
Büyükerşen, 'Sizlere yardım yapıyoruz ancak emeklerinizi karşılayabildiğimizi söyleyemem. Yasalar el verdiği ölçüde sizlere yardım yapmaya çalışıyoruz. Gencecik çocuklarla uğraşıyorsunuz. Gönül ister ki hepsi birer yıldız olsunlar. Hepinize çok teşekkür ediyorum' dedi. EASKF Başkanı Sadri Atam desteklerinden dolayı Büyükerşen'e teşekkür etti.

'Geleceğe hazırlıyoruz'
Başkan Atam, 'Her başımız sıkıştığında Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi'ne koşuyoruz. Zor şartlarda ayakta durmaya çalışıyoruz. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza spor yaptırmaya, onları geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz, iyi eğitim vermeye çalışıyoruz. Bize desteklerin artarak devam edeceğini ümit ediyorum' diye konuştu.

'Tesis ihtiyacımız var'
Atam, 'Bizim sorunlarımızdan birisi de saha sorunu. Merkezde 5 saha var. Osmangazi'deki sahanın alt yapısı yapıldı. Oraya güzel bir tesis kazandırılabilirse orası bizim birçok yükümüzü üzerimizden alacak. Yılda bin 500 civarında müsabaka oynatıyoruz. Şu anki sahalarımızın birkaç tanesi spor yapmaya futbol oynamaya elverişli değil' dedi.

'Saha yapacak arsa yok'
Atam, 'Hasan Doğan Sahası'na şu an müsabaka veremiyoruz. Zemini çok kötü. Tesis ihtiyacımız var. Merkezde olması bizim birçok yükümüzü alacak. Osmangazi'nin bitirilmesi çok iyi olacak' dedi. Büyükerşen, Atam'ın 'Tesis ihtiyacımız var. Merkezdeki sahalar bize yetmiyor' demesi üzerine 'Arsa yok, merkezde saha yapacağımız arsa yok' diye konuştu.

'Sıcak bakmıyorum'
Büyükerşen, 'Sizlere yeterince yardım yapamıyoruz. Belediyeler yasasının değişeceğinden bahsediyorlar. Özellikle amatör spora ağırlık verilmesini sağlayabilirlerse ancak korkarım ki profesyonele sağlarlar. Ben profesyonele yardıma pek sıcak bakmıyorum. O zaman daha geniş imkanlara sahip oluruz ve amatör kulüplere daha fazla yardım yaparız' dedi.
Editör: TE Bilisim