Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Dinçer Gücüm, fiyatların normal olduğunu düşüş beklemediğini ifade ederken, kasap esnaflarından Gürkan Uysal ise her Kurban Bayramında fiyatların düştüğünü bu yıl da düşmesini beklediklerini söyledi.

Rakamlara bakıldığında 2013'e göre 2014'te yüzde 15 kadar hayvan sayısında artış olduğunu belirten Kırmızı Et Üreticiler Birliği Başkanı Dinçer Gücüm, üretici maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı fiyatlarda artış yaşandığını ifade etti. Kasaplara 19 liraya et verdiklerini vurgulayan Gücüm, 'İşleyici olan kasaplar yüzde 15-20 bir kar bırakıyor. Normalde bir kıymanın kilosunun 28 olması gerekir ama bu kasap ve et işleyicilerinin vicdanına kalmış bir şey. Kurban bayramında fiyatlarda düşüş beklemiyoruz. Fiyatlar şuan normal' dedi.(Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim