Odunpazarı Belediyesi eylül ayı meclis toplantılarının ilk oturumu Kazım Kurt başkanlığında gerçekleştirildi. Mecliste gündem dışı söz alan AKP'li meclis üyesi Ahmet Yapıcı Başkan Kurt'u tüm kurumlardan şikayetçi olmakla suçladı. Yapıcı, 'Büyük bir memnuniyetsizliğiniz var. Herkesten şikayetçisiniz. Karapınar 2. etapta TOKİ'den, Hamamyolu'nda esnaftan, İstiklal Mahallesi'nde Telekom'dan, OEDAŞ'tan, Süperonline'dan, Gündoğdu'da muhtardan ve halkından, belediye hizmetlerindeki aksaklıklar nedeniyle önceki yönetimden, kaymakamdan, validen, belediye çalışanlarından şikayetçisiniz. Şikayet değil çözüm makamındasınız. Haberiniz olsun Odunpazarı halkı da sizden şikayetçi' dedi.

GERÇEKTEN ŞİKAYETÇİYİM

Eleştirilere yanıt veren Kurt şunları söyledi: 'İstiklal Mahallesinde şikayetçi olmamın yadırganmaması gerek. Gerçekten şikayetciyim. Her bir kurum kendini bağımsız beylik, imparatorluk zannediyor. Böyle bir şey olmaz. Hiç kimse çalışmıyor. Evet ESKİ'den, Telekom'dan, OEDAŞ'tan şikayetçiyim. Zamanında işi yapmadılar. Bir ayda işi bitireceklerini söylediler. 5 aydır bizi uğraştırıyorlar. Bizi hakla karşı karşıya bıraktılar. Halk bizim haklı olduğumuzu anladı. Organizasyonu sağlamayanlar İstiklal Mahallesi'nde yapacağı işi bırakıp Gültepe'de bizim yaptığımız asfaltı kazıdılar. Karapınar'da TOKİ'den evet şikayetçiyim. 3 bin kişilik cami yapmayı, sosyal tesis ve okul yapmayı unuttu. Ben bunu söylediğim zaman TOKİ Ankara'da rahatsız oluyor. Başka konuda frenler yapmaya çalışıyor. Vali ve Kaymakam objektif yönetici gibi davranmalılar. Davranmazlarsa şikayetçi olurum. Birçok konuda şikayetçi olmamız birçok konuda sorun olduğunu gösterir.' Yapıcı ise Kurt'un açıklamalarına karşı, 'Kavga ederek sorun çözemeyiz' dedi.

SERTKAYA SİNİRLENDİ

Gündem dışı söz alan AK Partili bir diğer isim Kazım Sertakaya ise 3 mahallede yaptıkları çalışma ile ilgili bir sunum yapmak istedi. CHP'li üyelerin itirazlarına raģmen sunuma başlayan Sertkaya, henüz ilk mahallenin sorunlarından söz ederken bilgisayarın şarjının bitmesi sonucu sunumunu yapamadı. Mecliste ayrıca Belediye Başkan Yardımcılığı ve meclis üyeliği görevindrn istifa eden Erdal Caferoğlu meclis ile vedalaştı.

Editör: TE Bilisim